Így lesz csomómentes a krumplifőzelék
Nem tudod elrontani
A főzelékek között az egyik legnépszerűbb ez az egyszerű étel, ami mindennel finom.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem tudod kitalálni, mit főzz ebédre vagy vacsorára, egy jó főzelék mindig megoldást jelenthet, egyszerű, gyors és isteni finom.

Egy csapott evőkanálnyi pirospaprikával készítve még finomabb lehet, és egy-két gerezd reszelt fokhagyma is jól áll neki.

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 2,5 dl zsíros tejföl
  • 3-4 babérlevél
  • pár csepp ecet
  • 1 evőkanálnyi étkezési keményítő
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg, mosd le jó alaposan, majd vágd egységes méretű részekre, és enyhén sós vízben főzd puhára a babérlevelek társaságában. Amikor megpuhult, az egyharmadát pürésítsd a tejföllel és a keményítővel elkeverve. Ha ezzel megvagy, add ezt a sűrítményt a többi krumplihoz.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Adj hozzá nagyon kevés ecetet, ezt a hozzávalót el is hagyhatod, ha nem szereted, de egy kis savanykás íz jól áll ennek az ételnek, citromlével is elérheted ugyanezt. Ha mindezzel kész vagy, csak szedd ki, dobd rá a feltétet, és már fogyaszthatod is!

A képet a nagyikonyhaja.lapunk.hu oldalról szedtük, köszönjük!

Még több pofonegyszerű recept

Kezdőknek és haladóknak, könnyed ételek percek alatt.

Ezt is szeretjük