Így lesz csomómentes a krumplifőzelék
Nem tudod elrontani
A főzelékek között az egyik legnépszerűbb ez az egyszerű étel, ami mindennel finom.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Ha nem tudod kitalálni, mit főzz ebédre vagy vacsorára, egy jó főzelék mindig megoldást jelenthet, egyszerű, gyors és isteni finom.
Egy csapott evőkanálnyi pirospaprikával készítve még finomabb lehet, és egy-két gerezd reszelt fokhagyma is jól áll neki.
Krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 2,5 dl zsíros tejföl
- 3-4 babérlevél
- pár csepp ecet
- 1 evőkanálnyi étkezési keményítő
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A krumplit pucold meg, mosd le jó alaposan, majd vágd egységes méretű részekre, és enyhén sós vízben főzd puhára a babérlevelek társaságában. Amikor megpuhult, az egyharmadát pürésítsd a tejföllel és a keményítővel elkeverve. Ha ezzel megvagy, add ezt a sűrítményt a többi krumplihoz.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Adj hozzá nagyon kevés ecetet, ezt a hozzávalót el is hagyhatod, ha nem szereted, de egy kis savanykás íz jól áll ennek az ételnek, citromlével is elérheted ugyanezt. Ha mindezzel kész vagy, csak szedd ki, dobd rá a feltétet, és már fogyaszthatod is!
A képet a nagyikonyhaja.lapunk.hu oldalról szedtük, köszönjük!
Még több pofonegyszerű recept
Kezdőknek és haladóknak, könnyed ételek percek alatt.
OLVASD EL EZT IS!

- tojás
- tészta
Tojásos nokedli friss salátával

- tészta
- krumpli