Így lesz csomómentes a krumplifőzelék
Nem tudod elrontani
A főzelékek között az egyik legnépszerűbb ez az egyszerű étel, ami mindennel finom.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem tudod kitalálni, mit főzz ebédre vagy vacsorára, egy jó főzelék mindig megoldást jelenthet, egyszerű, gyors és isteni finom.

Egy csapott evőkanálnyi pirospaprikával készítve még finomabb lehet, és egy-két gerezd reszelt fokhagyma is jól áll neki.

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 2,5 dl zsíros tejföl
  • 3-4 babérlevél
  • pár csepp ecet
  • 1 evőkanálnyi étkezési keményítő
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg, mosd le jó alaposan, majd vágd egységes méretű részekre, és enyhén sós vízben főzd puhára a babérlevelek társaságában. Amikor megpuhult, az egyharmadát pürésítsd a tejföllel és a keményítővel elkeverve. Ha ezzel megvagy, add ezt a sűrítményt a többi krumplihoz.

Adj hozzá nagyon kevés ecetet, ezt a hozzávalót el is hagyhatod, ha nem szereted, de egy kis savanykás íz jól áll ennek az ételnek, citromlével is elérheted ugyanezt. Ha mindezzel kész vagy, csak szedd ki, dobd rá a feltétet, és már fogyaszthatod is!

A képet a nagyikonyhaja.lapunk.hu oldalról szedtük, köszönjük!

Még több pofonegyszerű recept

Kezdőknek és haladóknak, könnyed ételek percek alatt.

Blog.hu ajánló