Különleges levesbetétek

7 isteni kiegészítő a kedvenc levesedhez

Bármilyen finom levest is készítesz, elmaradhatatlan belőle a friss, zamatos levesbetét.

A különböző levesbetéteknek idehaza nagy hagyománya és még nagyobb rajongótábora van. A gazdag, húsos, piros levesek elmaradhatatlan hozzávalója a házilag készített csipetke, ahogyan nagyobb összejöveteleken a húslevesből ki nem maradhat a gríz-, a máj- vagy éppen a maceszgombóc, és a zsenge zöldségekből főzött krémlevesekhez sem nyúlunk addig, amíg nem érkezik meg hozzá a frissen pirított zsemlekocka - aka kruton - vagy éppen a levesgyöngy.

Palacsintatészta

Nálunk talán még nem annyira elterjedt, mint nyugati szomszédainknál, hogy a palacsintatésztát kisütjük, aztán csíkokra vágjuk, és a frissen gőzölgő húsleveshez betétként tálaljuk, pedig igazán remek megoldás, ráadásul elronthatatlan.

Csipetke

Egy tál laktató gulyáslevesből egyszerűen nem hiányozhat a leves főzése közben készített friss csipetke, amivel az egyszerűbb zöldségleveseket is feldobhatod, nem nagyon fogsz olyat találni, aki egy percig is tiltakozna ellene.

Grízgombóc

A húslevesek egyik kedvenc kiegészítője a búzadarából és még néhány összetevőből kézzel gyúrt gombóc, amit mindenki más formában szeret, ki tökéletes gömböt formál, ki teljesen amorf alakzatokra gyúrja, a lényeg, hogy isteni finom, és sosincs elég belőle.

Pirított kenyérkocka

A pirított kenyérkocka, avagy mostanában egyre népszerűbb nevén kruton a krémlevesek legkedveltebb kiegészítője. Végtelenül változatosan készítheted, egyszerűen vajon pirítva vagy néhány zöldfűszerrel megsütve, esetleg sajtot ráolvasztva, minden verzióban tökéletes lesz.

Levesgyöngy

A közhiedelemmel ellentétben a levesgyöngy nem szatyorban keletkezik, és nemcsak a boltokban kapható, hanem borzasztó egyszerűen odahaza is elkészítheted, csak pár tojásra, némi lisztre, egy forró olajjal teli serpenyőre lesz szükséged, és máris egészen új élményként élheted meg a friss levesgyöngy ízét.

Maceszgombóc

Ha még nem próbáltad, itt az ideje! A zsidóság hagyományos, pészah idején fogyasztott levesbetétje igazán finom, és tökéletes arra, hogy a kész húslevesed ezzel tedd különlegessé. Pár hozzávalót talán kissé nehezebben tudsz majd beszerezni, de megéri a fáradságot.

Májgombóc

A friss petrezselyemmel és pár tekerésnyi frissen őrölt borssal készített májgombóc a legegyszerűbb levest is mennyei előétellé varázsolja. Készítsd el otthon a saját ízlésednek megfelelő ízű és méretű változatot, mindennél finomabb lesz!

Gyors sütemények a laktató leves után

Ha a leves már készül, és van egy kis szabadidőd, dobj össze gyorsan valami ínycsiklandó desszertet!

Omlós, 30 perces sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük