Isteni, kolbásszal töltött sült karaj recept - Szaftos marad a hús

Egy magyaros lakománál nincs jobb vasárnapi ebéd - ezt a finomságot könnyen elkészítheted.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyben sült húsnak megvan az a jó tulajdonsága, hogy egyszerűen összeállíthatod, utána pedig csak várnod kell, amíg készre sül a sütőben.

Ha egy kissé pikánsabbra szeretnéd, önts hozzá másfél deci száraz fehérbort és darabolj mellé egy-két almát.

Kolbásszal töltött karaj

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéskaraj
  • 1 hosszú szál parasztkolbász
  • 3 vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 evőkanálnyi szárított kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Száz perc.

Elkészítés menete:

A legegyszerűbb dolgod akkor lesz, ha a hentesnél vásárláskor felszúratod a húst, és ha ott veszed a kolbászt, akkor akár azt is beletöltetheted. A kolbász kiválasztásánál ügyelj arra, hogy ehhez a fogáshoz nem feltétlenül száraz kolbász jó, inkább egy kicsit szaftosabb, puhább darabot válassz. Ha megvan a hús, a kolbász pedig benne, akkor kezdődhet a móka! A húst mosd át, majd dörgöld be sóval. Egy nagyobb serpenyőben pedig vékony olajon pirítsd meg hirtelen minden oldalát.

Egy tűzálló tálba darabold a hagymát és a fokhagymát, tedd rájuk a húst, arra tekerj egy kis borsot, tedd a hús mellé a rozmaringot és a kakukkfüvet, és önts alájuk egy pohár vizet.

Fedd le az egészet alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd át alaposan. Ha szépen megpuhult és át is sült, akkor kész van, ezt nagyjából másfél órányi sütés után éri majd el.

A tökéletes pörkölt nyomában

Ha a fűszeres sült helyett valami más, hagyományos ételt készítenél, dobj össze egy ínycsiklandó pörköltet!

Így lesz tökéletes a pörkölt

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük