Brassói aprópecsenye egy kicsit másképp
Újítsd meg a klasszikust!
A laktató és ízletes brassóit nem lehet megunni, azonban néha nem árt egy kicsit alakítani rajta.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres, fokhagymás egytálételt nem lehet nem szeretni, a tavasz beköszöntével friss zöldségekkel felfrissítve pedig talán még finomabb, mint eredetileg.

Tájegységenként változó, hogyan fogyasztják a brassóit, ne lepődj meg, ha az otthon megszokottól eltérő tálalással vagy készítési móddal találkozol valahol.

Lecsós brassói

Hozzávalók:

  • 90 dkg krumpli
  • 80 dkg sertéscomb
  • 20 dkg zsíros szalonna
  • 2 tv paprika
  • 3-4 fej paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis konzerv paradicsomsűrítmény
  • 1 csapott evőkanálnyi majoránna
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, a húst mosd át alaposan, majd kockázd fel - nagyjából 2x2 centiméteres darabokra -, a hagymát is kockázd, és a szalonnát is. A paradicsomot és a paprikát is mosd meg jó alaposan, majd darabold ezeket is egységes méretűre. Ha minden előkészülettel megvagy, kezdheted a főzést. Végy elő egy lábast, a kockára vágott szalonnát pirítsd benne zsírjára, majd ezen dinszteld meg a hagymát. Amikor már szép üveges, akkor add hozzá a paprikát és a paradicsomot, valamint a paradicsomsűrítményt, főzd így pár percig, aztán jöhet hozzá a hús.

Pirítsd így addig, amíg a hús kifehéredik, majd ha kell, adj hozzá egy kis - egy-két deciliter - vizet, sózd, borsozd, add hozzá a majoránnát, és fedő alatt főzd puhára. Amíg fő, a krumplikat felkockázva, enyhén sós vízben főzd meg háromnegyedig, szűrd le, majd forró olajban pirítsd meg őket, aztán szedd ki papírtörlőre, és várd meg, hogy a hús elkészüljön.

Miután eleget főtt a hús, és szépen megpuhult, reszeld hozzá a fokhagymát, főzd még pár percig, majd vedd le a lángról. Végy elő egy alkalmas tűzálló tálat, amibe mindnyájan beférnek, keverd benne össze a krumplit és a húst, majd 15-20 perc alatt pirítsd meg az egészet a sütőben, 190 fokon. Ez utóbbi lépés elhagyható, van, aki így szereti, van, aki enélkül, próbáld ki mindkét változatot és döntsd el, melyik az igazán neked való. 

Ízletes egytálételek

Laktatóak, jó nagy adagban is egyszerűen készítheted őket, és szerencsére isteni finomak, készítsd el kedvencedet!

Ezt is szeretjük