Brassói aprópecsenye egy kicsit másképp
A laktató és ízletes brassóit nem lehet megunni, azonban néha nem árt egy kicsit alakítani rajta.
A fűszeres, fokhagymás egytálételt nem lehet nem szeretni, a tavasz beköszöntével friss zöldségekkel felfrissítve pedig talán még finomabb, mint eredetileg.
Tájegységenként változó, hogyan fogyasztják a brassóit, ne lepődj meg, ha az otthon megszokottól eltérő tálalással vagy készítési móddal találkozol valahol.
Lecsós brassói
Hozzávalók:
- 90 dkg krumpli
- 80 dkg sertéscomb
- 20 dkg zsíros szalonna
- 2 tv paprika
- 3-4 fej paradicsom
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kis konzerv paradicsomsűrítmény
- 1 csapott evőkanálnyi majoránna
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A krumplikat pucold meg, a húst mosd át alaposan, majd kockázd fel - nagyjából 2x2 centiméteres darabokra -, a hagymát is kockázd, és a szalonnát is. A paradicsomot és a paprikát is mosd meg jó alaposan, majd darabold ezeket is egységes méretűre. Ha minden előkészülettel megvagy, kezdheted a főzést. Végy elő egy lábast, a kockára vágott szalonnát pirítsd benne zsírjára, majd ezen dinszteld meg a hagymát. Amikor már szép üveges, akkor add hozzá a paprikát és a paradicsomot, valamint a paradicsomsűrítményt, főzd így pár percig, aztán jöhet hozzá a hús.
Pirítsd így addig, amíg a hús kifehéredik, majd ha kell, adj hozzá egy kis - egy-két deciliter - vizet, sózd, borsozd, add hozzá a majoránnát, és fedő alatt főzd puhára. Amíg fő, a krumplikat felkockázva, enyhén sós vízben főzd meg háromnegyedig, szűrd le, majd forró olajban pirítsd meg őket, aztán szedd ki papírtörlőre, és várd meg, hogy a hús elkészüljön.
Miután eleget főtt a hús, és szépen megpuhult, reszeld hozzá a fokhagymát, főzd még pár percig, majd vedd le a lángról. Végy elő egy alkalmas tűzálló tálat, amibe mindnyájan beférnek, keverd benne össze a krumplit és a húst, majd 15-20 perc alatt pirítsd meg az egészet a sütőben, 190 fokon. Ez utóbbi lépés elhagyható, van, aki így szereti, van, aki enélkül, próbáld ki mindkét változatot és döntsd el, melyik az igazán neked való.
Ízletes egytálételek
Laktatóak, jó nagy adagban is egyszerűen készítheted őket, és szerencsére isteni finomak, készítsd el kedvencedet!
-
Vasmacska cirkóniával ezüst nyaklánc6 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Sötétkék cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
-
Apró cirkónia kristályokkal díszített buzogány formájú elegáns ezüst fülbevaló12 900 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített medál ezüst nyaklánccal15 900 Ft
-
Kék opálos csepp alakú ezüst fülbevaló cirkóniával11 900 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített fülbevaló14 990 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc színes cirkóniával díszítve17 900 Ft
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- fokhagyma
Hagyományos cigánypecsenye vasárnap ebédre
- brokkoli
- karfiol
Fűszeres húsgolyók brokkolival
- Recept