Így készül a lencsefőzelék
A lencseleves vagy lencsefőzelék meghozhatja a szerencsédet és a sok pénzt az új évben.
A lencse kötelező fogás az óév utolsó napjaiban, hiszen a babona szerint annyi pénzed lesz jövőre, amilyen sok lencseszemet eszel ilyenkor. Készíthetsz főzeléket vagy levest, a lényeg, hogy ne csúsztasd az új évre!
A két klasszikus recepten kívül természetesen fogyaszthatod saláta formájában is a lencsét, de nem árt, ha a két hagyományos fogás elkészítését is elsajátítod.
Lencseleves
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél babérlevél
- 1 doboz tejföl
- 5 dkg liszt
A lencsét áztasd be előző nap, hogy megpuhuljon. Tedd fel főni másfél liter vízben a babérlevéllel, karikázd hozzá a répákat, és sózd meg. Ha a lencse megfőtt, az apróra vágott hagymákat kevés olajon pirítsd meg, majd add hozzá a lisztet, és készíts közepesen barna rántást. Ha kész, keverd hozzá a tejfölt, majd ezzel sűrítsd be a levest. Sózd utána, ha szükséges.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Lencsefőzelék
Hozzávalók:
- 40 dkg lencse
- 2 dkg liszt
- kis fej vöröshagyma
- 3 babérlevél
- 1 doboz tejföl
- kevés só, paprika, ecet
- csipetnyi cukor
Egy éjszakára áztasd hideg vízbe a lencsét. Ebben a vízben - sóval és a babérlevéllel - tedd fel főni. Ha puhára főtt, készíts hagymás-paprikás rántást - olajon futtasd meg a lisztet -, ezzel sűrítsd be a lencsét, és utána még főzd pár percig. Az ecettel, a cukorral ízesítsd. Tálaláskor adj hozzá tejfölt.
OLVASD EL EZT IS!
- egytálétel
- bab
Csülkös bableves receptek
- krumpli
- egytálétel
Tepsis krumpli receptek
- zöldség
- padlizsán