Tepsis krumpli receptek
Kezdő szakácsoknak is
A tepsis krumpli akár köretként, akár főételként is megállja a helyét, így kiváló társad lehet ebédnél vagy vacsoránál is.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Ez a legjobb téli manikűr a pihe-puha kötött pulóverekhez »

Cuki lábmelegítő csizma otthonra, kötött pulóverből »

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem sok olyan étel van, ami húsokhoz köretként vagy éppen önmagában is ízletes fogás lehet. A tepsis krumpli az egyik kivétel, hiszen a gazdagabban megrakott változatból kiváló ebéd vagy vacsora készülhet, míg a kevésbé ízesebből remek köretet csinálhatsz.

Végy egy tepsit, néhány szem krumplit, fűszerezd meg, és már mehet is a sütőbe. Hidd el, nem fogsz benne csalódni.

Magyaros tepsis krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 pár kolbász
  • olaj
  • bors

A krumplit hámozd meg, és karikára vágd fel. A füstölt sonkát csíkokra, a kolbászt és a lilahagymát szeletekre vágd fel. A tepsi aljába önts pici olajat, majd tegyél rá egy sor krumplit. Sózd, borsozd, és szórd meg az áttört fokhagyma egy részével.

Tegyél rá még egy réteg krumplit, szintén sózd, borsozd, aztán rakd rá a kolbászt és a sonkát. Tedd rá a lilahagyma felét, és kend meg tejföllel. A tetejét fedd be a maradék krumplival, sózd, borsozd meg, és tedd rá a megmaradt hagymaszeleteket. Pici olajjal locsold meg a tetejét, és alufóliával fedd be. Előmelegített sütőbe tedd be, és egészen addig párold a fólia alatt, míg a krumpli megpuhul. Ekkor vedd le, és picit pirítsd meg.

Fokhagymás tepsis krumpli

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

A krumplit hámozd meg, karikázd fel. Tedd bele egy tepsibe, és ízlésed szerint szórd meg sóval, borssal. Az olajban keverd ki a pirospaprikát csomómentesre, és locsold a krumplira. Szórd rá az áttört fokhagymát, majd előmelegített sütőben, időnkénti kevergetés mellett süsd meg.

Tejszínes tepsis krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • vaj

A krumplit hámozd meg, majd vágd ketté. Sós vízben tedd fel főni. Ha megfőtt, szűrd le, és vágd kisebb kockákra. A tepsit kend ki vajjal, és tedd bele a krumplit. A hagymát darabold fel, és szórd a krumplira. A tejszínt a liszttel keverd csomómentesre, és locsold a krumplira. A tetejére szórd rá a lereszelt sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Mediterrán tepsis krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg feta sajt
  • 3 paradicsom
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál vaj
  • olívaolaj

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, majd egy olívaolajjal kikent tepsi alját rakd ki vele. Szeleteld rá a paradicsomot és a fokhagymát, és addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére morzsold rá a fetát, öntsd fel az egészet 1-2 dl vízzel, és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd meg. A joghurtot és a juhtúrót keverd össze, és tálaláskor locsold rá a krumplira.

Blog.hu ajánló