Grillezett csirkemell fűszeres hagymamártásban
A grillszezon rövidesen véget ér, de húst sütni bent is lehet, próbáld ki!
Bár a nyárnak lassan vége, a finom, pácolt sültről azért nem kell lemondanod. Ha a kertben nem tudod elkészíteni, a konyhában még sikerülhet, bár a hangulata nem ugyanaz, az íz valamelyest kárpótol.
A hagymamártás a kissé száraz csirkemellhez kiváló kísérő, könnyű kerti vacsorához tökéletes.
Grillezett csirkemell hagymamártásban
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 mogyoróhagyma
- 4 újhagyma
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl szezámmagolaj
- 1 kis fej gyömbér
- 2,5 dl olívaolaj
- só, bors
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
Egy kisebb tálkába nyomj bele két gerezd fokhagymát, önts hozzá körülbelül másfél deci olívaolajat, add hozzá a mogyoróhagymát, minél kisebbre vágva, majd szórj bele némi borsot. Ha kész van, kenegesd át vele jó alaposan a már megtisztított és besózott csirkemelleket, majd tedd félre az egészet állni egy órára. Amíg a csirke pácolódik, addig elkészítheted a hagymamártást.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ehhez vágd vékony karikákra az újhagymát, nyomd össze a megmaradt fokhagymát, és adj hozzá egy kiskanálnyi reszelt gyömbért. Serpenyőben forrósíts egy deciliternyi olívaolajat, majd add hozzá a gyömbéres-hagymás keveréket, ekkor vedd kis lángra, add hozzá a szezámmagolajat és a szójaszószt is, keverd át néhányszor, aztán vedd le a tűzről. A csirkemelleket hirtelen süsd ki, arra azért ügyelj, hogy át is süljenek, majd ha elkészültek, öntsd őket nyakon a hagymás mártással.
Fűszeres húsok minden alkalomra!
Ha a változatos ízek nagy kedvelője vagy, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- india
- húsételek
Könnyen elkészíthető ebéd Indiából
- hal
- grill
Könnyű ebéd 500 kalória alatt
- húsételek
- gyors receptek