Grillezett csirkemell fűszeres hagymamártásban

Könnyű nyári vacsora

A grillszezon rövidesen véget ér, de húst sütni bent is lehet, próbáld ki!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a nyárnak lassan vége, a finom, pácolt sültről azért nem kell lemondanod. Ha a kertben nem tudod elkészíteni, a konyhában még sikerülhet, bár a hangulata nem ugyanaz, az íz valamelyest kárpótol.

A hagymamártás a kissé száraz csirkemellhez kiváló kísérő, könnyű kerti vacsorához tökéletes.

Grillezett csirkemell hagymamártásban

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mogyoróhagyma
  • 4 újhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl szezámmagolaj
  • 1 kis fej gyömbér
  • 2,5 dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

Egy kisebb tálkába nyomj bele két gerezd fokhagymát, önts hozzá körülbelül másfél deci olívaolajat, add hozzá a mogyoróhagymát, minél kisebbre vágva, majd szórj bele némi borsot. Ha kész van, kenegesd át vele jó alaposan a már megtisztított és besózott csirkemelleket, majd tedd félre az egészet állni egy órára. Amíg a csirke pácolódik, addig elkészítheted a hagymamártást.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ehhez vágd vékony karikákra az újhagymát, nyomd össze a megmaradt fokhagymát, és adj hozzá egy kiskanálnyi reszelt gyömbért. Serpenyőben forrósíts egy deciliternyi olívaolajat, majd add hozzá a gyömbéres-hagymás keveréket, ekkor vedd kis lángra, add hozzá a szezámmagolajat és a szójaszószt is, keverd át néhányszor, aztán vedd le a tűzről. A csirkemelleket hirtelen süsd ki, arra azért ügyelj, hogy át is süljenek, majd ha elkészültek, öntsd őket nyakon a hagymás mártással.

Fűszeres húsok minden alkalomra!

Ha a változatos ízek nagy kedvelője vagy, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük