Grillezett csirkemell fűszeres hagymamártásban
Könnyű nyári vacsora
A grillszezon rövidesen véget ér, de húst sütni bent is lehet, próbáld ki!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a nyárnak lassan vége, a finom, pácolt sültről azért nem kell lemondanod. Ha a kertben nem tudod elkészíteni, a konyhában még sikerülhet, bár a hangulata nem ugyanaz, az íz valamelyest kárpótol.

A hagymamártás a kissé száraz csirkemellhez kiváló kísérő, könnyű kerti vacsorához tökéletes.

Grillezett csirkemell hagymamártásban

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mogyoróhagyma
  • 4 újhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl szezámmagolaj
  • 1 kis fej gyömbér
  • 2,5 dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

Egy kisebb tálkába nyomj bele két gerezd fokhagymát, önts hozzá körülbelül másfél deci olívaolajat, add hozzá a mogyoróhagymát, minél kisebbre vágva, majd szórj bele némi borsot. Ha kész van, kenegesd át vele jó alaposan a már megtisztított és besózott csirkemelleket, majd tedd félre az egészet állni egy órára. Amíg a csirke pácolódik, addig elkészítheted a hagymamártást.

Ehhez vágd vékony karikákra az újhagymát, nyomd össze a megmaradt fokhagymát, és adj hozzá egy kiskanálnyi reszelt gyömbért. Serpenyőben forrósíts egy deciliternyi olívaolajat, majd add hozzá a gyömbéres-hagymás keveréket, ekkor vedd kis lángra, add hozzá a szezámmagolajat és a szójaszószt is, keverd át néhányszor, aztán vedd le a tűzről. A csirkemelleket hirtelen süsd ki, arra azért ügyelj, hogy át is süljenek, majd ha elkészültek, öntsd őket nyakon a hagymás mártással.

Fűszeres húsok minden alkalomra!

Ha a változatos ízek nagy kedvelője vagy, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Ezt is szeretjük