Grillezett csirkemell fűszeres hagymamártásban
Könnyű nyári vacsora
A grillszezon rövidesen véget ér, de húst sütni bent is lehet, próbáld ki!

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

Segíti az elalvást, és puhává varázsolja a bőrt: hidratáló, zabtejes krémtusfürdőt teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a nyárnak lassan vége, a finom, pácolt sültről azért nem kell lemondanod. Ha a kertben nem tudod elkészíteni, a konyhában még sikerülhet, bár a hangulata nem ugyanaz, az íz valamelyest kárpótol.

A hagymamártás a kissé száraz csirkemellhez kiváló kísérő, könnyű kerti vacsorához tökéletes.

Grillezett csirkemell hagymamártásban

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mogyoróhagyma
  • 4 újhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl szezámmagolaj
  • 1 kis fej gyömbér
  • 2,5 dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

Egy kisebb tálkába nyomj bele két gerezd fokhagymát, önts hozzá körülbelül másfél deci olívaolajat, add hozzá a mogyoróhagymát, minél kisebbre vágva, majd szórj bele némi borsot. Ha kész van, kenegesd át vele jó alaposan a már megtisztított és besózott csirkemelleket, majd tedd félre az egészet állni egy órára. Amíg a csirke pácolódik, addig elkészítheted a hagymamártást.

Ehhez vágd vékony karikákra az újhagymát, nyomd össze a megmaradt fokhagymát, és adj hozzá egy kiskanálnyi reszelt gyömbért. Serpenyőben forrósíts egy deciliternyi olívaolajat, majd add hozzá a gyömbéres-hagymás keveréket, ekkor vedd kis lángra, add hozzá a szezámmagolajat és a szójaszószt is, keverd át néhányszor, aztán vedd le a tűzről. A csirkemelleket hirtelen süsd ki, arra azért ügyelj, hogy át is süljenek, majd ha elkészültek, öntsd őket nyakon a hagymás mártással.

Fűszeres húsok minden alkalomra!

Ha a változatos ízek nagy kedvelője vagy, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Ezt is szeretjük