Könnyen elkészíthető ebéd Indiából
Tejszínes-currys csirke
Ne félj az egzotikus ízektől, ezt a fogást tényleg csak pár perc összedobni, és isteni ebédet kapsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyorsan elkészíthető, laktató ebéd - főleg, ha rizzsel tálalod -, bármikor elkészítheted, ha van fél órád.

A curry valójában egy, az angol gyarmatosítók által kitalált fűszerkeverék, ami ma már a jellegzetes indiai ízt jelenti az európai ember számára.

Tejszínes-currys csirke

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 gerezd gyömbér
  • 2 teáskanál currypor
  • só, bors
  • 1 teáskanál tárkony
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A csirkét alaposan tisztítsd meg, majd vágd csíkokra. A hagymát kockázd fel, majd kezdd el pirítani forró olajon. Amikor már üvegesre sült, add hozzá a csíkokra vágott csirkét is, és süsd aranybarnára. Amikor már szépen megsült, vedd kis lángra, adj hozzá sót és borsot, curryport - ha nem szereted a csípőset, akkor csak nagyon óvatosan -, majd keverd össze, és hagyd együtt főni.

Lassan kezdd el hozzáadni a tejszínt is, és reszelj bele a gyömbérből ízlésednek megfelelően. Szórd meg a tárkonnyal, majd ha már felforrt a tejszínnel, vedd le a tűzről. Rizzsel tálald.

Még több fűszeres fogás!

Ha szereted a változatos ízű húsokat, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Ezt is szeretjük