Csavart sült krumpli: így készítsd el a nagyon ropogós spirálos változatot
Ez az egyik legjobb variáció sült krumplira, és még olajszag sem lesz.
Vásárokban, fesztiválokon, nyaralóhelyeken hosszú sorok kígyóznak a csavart sült krumpliért. A tornádóként vagy buronyaspirálként is ismert különlegességet te is egyszerűen elkészítheted.
Megkönnyíted a dolgodat, ha beszerzel egy spirálozó eszközt. Szószokkal, mártogatósokkal remek nass, különleges köret, a kerti partik sztárja. Ha elöl van a grillsütőd, azon is megsütheted.
Csavart sült krumpli
Hozzávalók:
- 2 nagyobb krumpli
- 10 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 teáskanál só
- bors
A krumplit mosd meg, meghámozni nem szükséges. A végeit kicsit vágd le, majd hosszában, középen szúrj bele grill- vagy hurkapálcát. Éles késsel vágd be a krumplit ferdén, azaz spirál alakban, de arra ügyelj, hogy ne szúrd át. A kezeddel óvatosan húzd szét a burgonyát, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A vajat olvaszd fel, keverd össze sóval, borssal és fokhagymaporral. Kend meg vele a krumplikat, majd tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 30 perc alatt. Közben egyszer fordítsd meg. Még forrón szórd meg reszelt parmezánnal.