Csavart sült krumpli: így készítsd el a nagyon ropogós spirálos változatot

Ez az egyik legjobb variáció sült krumplira, és még olajszag sem lesz.

Csavart sült krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vásárokban, fesztiválokon, nyaralóhelyeken hosszú sorok kígyóznak a csavart sült krumpliért. A tornádóként vagy buronyaspirálként is ismert különlegességet te is egyszerűen elkészítheted.  

Megkönnyíted a dolgodat, ha beszerzel egy spirálozó eszközt. Szószokkal, mártogatósokkal remek nass, különleges köret, a kerti partik sztárja. Ha elöl van a grillsütőd, azon is megsütheted.

Csavart sült krumpli

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb krumpli
  • 10 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj 
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál só
  • bors

A krumplit mosd meg, meghámozni nem szükséges. A végeit kicsit vágd le, majd hosszában, középen szúrj bele grill- vagy hurkapálcát. Éles késsel vágd be a krumplit ferdén, azaz spirál alakban, de arra ügyelj, hogy ne szúrd át. A kezeddel óvatosan húzd szét a burgonyát, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

A vajat olvaszd fel, keverd össze sóval, borssal és fokhagymaporral. Kend meg vele a krumplikat, majd tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 30 perc alatt. Közben egyszer fordítsd meg. Még forrón szórd meg reszelt parmezánnal.  

Ezt is szeretjük