Csavart sült krumpli: így készítsd el a nagyon ropogós spirálos változatot
Ez az egyik legjobb variáció sült krumplira, és még olajszag sem lesz.

csavart-sult-krumpli
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vásárokban, fesztiválokon, nyaralóhelyeken hosszú sorok kígyóznak a csavart sült krumpliért. A tornádóként vagy buronyaspirálként is ismert különlegességet te is egyszerűen elkészítheted.  

Megkönnyíted a dolgodat, ha beszerzel egy spirálozó eszközt. Szószokkal, mártogatósokkal remek nass, különleges köret, a kerti partik sztárja. Ha elöl van a grillsütőd, azon is megsütheted.

Csavart sült krumpli

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb krumpli
  • 10 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj 
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál só
  • bors

A krumplit mosd meg, meghámozni nem szükséges. A végeit kicsit vágd le, majd hosszában, középen szúrj bele grill- vagy hurkapálcát. Éles késsel vágd be a krumplit ferdén, azaz spirál alakban, de arra ügyelj, hogy ne szúrd át. A kezeddel óvatosan húzd szét a burgonyát, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

A vajat olvaszd fel, keverd össze sóval, borssal és fokhagymaporral. Kend meg vele a krumplikat, majd tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 30 perc alatt. Közben egyszer fordítsd meg. Még forrón szórd meg reszelt parmezánnal.  

Ezt is szeretjük