Csavart sült krumpli: így készítsd el a nagyon ropogós spirálos változatot
Ez az egyik legjobb variáció sült krumplira, és még olajszag sem lesz.

csavart-sult-krumpli
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Nőies kis francia konty 4 lépésben: így készítsd el, ha nincs nálad hajgumi »

Kényelmes és ultranőies szandálok 10 ezer forint alatt: a nyári szezon legdivatosabb fazonjai »

Leheletfinom nőies smink, ami percek alatt elkészül: minden alkalomra bevethető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vásárokban, fesztiválokon, nyaralóhelyeken hosszú sorok kígyóznak a csavart sült krumpliért. A tornádóként vagy buronyaspirálként is ismert különlegességet te is egyszerűen elkészítheted.  

Megkönnyíted a dolgodat, ha beszerzel egy spirálozó eszközt. Szószokkal, mártogatósokkal remek nass, különleges köret, a kerti partik sztárja. Ha elöl van a grillsütőd, azon is megsütheted.

Csavart sült krumpli

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb krumpli
  • 10 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj 
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál só
  • bors

A krumplit mosd meg, meghámozni nem szükséges. A végeit kicsit vágd le, majd hosszában, középen szúrj bele grill- vagy hurkapálcát. Éles késsel vágd be a krumplit ferdén, azaz spirál alakban, de arra ügyelj, hogy ne szúrd át. A kezeddel óvatosan húzd szét a burgonyát, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

A vajat olvaszd fel, keverd össze sóval, borssal és fokhagymaporral. Kend meg vele a krumplikat, majd tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára 30 perc alatt. Közben egyszer fordítsd meg. Még forrón szórd meg reszelt parmezánnal.  

Ezt is szeretjük