Egyszerű amerikai palacsinta
Egy álmos vasárnap reggelen nincs jobb egy jól megérdemelt, ínycsiklandó kalóriabombánál.
Nem kifejezetten a diétás reggelik táborát erősíti ez a finomság, főleg, ha úgy fogyasztod, ahogy a szülőhazájában szokás: nyakon öntve egy jó adag juharsziruppal, mellé tükörtojás és bacon.
Az igazán laktató reggeli utánra ne nagyon tervezz semmilyen programot, a legtávolabbi célnak talán a kanapé felel meg.
Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 6 dl tej
- 2 dkg sütőpor
- 2 tojás
- só
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A vajat melegítsd meg annyira, hogy könnyen tudj vele dolgozni, majd a lisztet, a sütőport, a tojásokat és az immáron lágy vajat egy csipet sóval keverd sima masszává. Lassan keverd hozzájuk a tejet, és így már kész is van az alaptésztád.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Vedd elő a kedvenc palacsintázós serpenyődet, és nem túl magas fokozaton, tehát inkább lassú tűzön süss kis korongokat a masszából. Ha ezzel megvagy, már csak annyi a dolgod, hogy kitaláld, mivel is szeretnétek enni.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra.
Édes élmények tökéletes formában
Ha biztos akarsz lenni abban, hogy a vendégváró süteményed jól sikerül majd, nézz be képgalériánkba néhány remek tippért!
OLVASD EL EZT IS!
- keksz
- édességek
Roppanós csokis keksz
- csokoládé
- muffin
Negyedórás muffin mikulásmaradékokból
- édességek
- csokoládés süti