4 különlegesen finom rakott krumpli
Nem is gondolnád, milyen finomságokat készíthetsz könnyen és gyorsan ebből az egyszerű fogásból.
A rakott krumplit nem csak a jól megszokott módon készítheted el - érdemes kipróbálni néhány izgalmas változatát is.
Ezek szintén nagyon finomak, egyszerűek és gyorsak, igazi hétköznap déli életmentők lehetnek!
Májas rakott krumpli
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 25 dkg sütőkolbász
- 20 dkg csirkemáj
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 5 dl tejszín
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 1 hagyma
- 1 dl húsleves - kockából is jó
- 1 tojássárgája
- petrezselyemzöld
- só, bors
A krumplit főzd meg, hámozd meg, és vágd nem túl vékony karikákra. A hagymát fonnyaszd meg egy kevés vajon, add hozzá a héjából kinyomkodott, elmorzsolt kolbászt, a kockára vágott csirkemájat, és néhány percig pirítsd erős tűzön. A húslevest és a paradicsompürét keverd el, öntsd a serpenyőbe, bátran borsozd, és főzd szósz sűrűségűre. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, terítsd el benne a krumpliszeletek felét, öntsd rá a masszát, szórd meg a reszelt sajt felével, végül takard be a megmaradt krumplival. A tejszínt keverd el a tojássárgájával, add hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózd meg, és locsold meg vele a krumplit. Szórd meg a megmaradt sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd 40-45 percig, pirulásig.
Spenótos rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 15-20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg füstölt kolbász
- 8 tojás
- 5 dl tejföl
- 1 csomag mirelit spenót
- fokhagyma
- szerecsendió
- vaj
- zsemlemorzsa
- só
A krumplit főzd és hámozd meg, majd karikázd fel. A tojásokat főzd keményre, és a kolbásszal együtt karikázd fel. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és hintsd meg zsemlemorzsával. Az aljára fektess egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt, és locsold meg tejföllel. Aztán egy réteg fokhagymás, szerecsendiós spenótpüré jön. Így rétegezz tovább, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jusson, arra pedig a reszelt sajt jön. Előmelegített, forró sütőben addig süsd, míg a sajt megpirul.
Túrós rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30 dkg túró
- 5 dkg vaj
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl tejföl
- fél csomó kapor
- pirospaprika
- só
A krumplit főzd és hámozd meg, majd karikázd fel. Egy kivajazott, zsemlemorzsás tűzálló tálat rakj ki a krumplival, locsold meg olvasztott túróval, oszlasd el rajta, majd locsold meg a tejföllel. Szórd meg kevés pirospaprikával és apróra vágott, friss kaporral. Előmelegített sütőben süsd szép pirosra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ázsiai rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 25 dkg pirított földimogyoró
- 5 dkg zsír
- 3 dl tejszín
- maréknyi mazsola
- húslevesalaplé
- só
- bors
- szerecsendió
- szójaszósz
Egy tűzálló tálat alaposan kenj ki vajjal, majd karikázd bele a meghámozott krumplit. Sózd, borsozd, és szórd meg a szójaszószba és vízbe áztatott mazsolával, majd tegyél rá egy újabb réteg krumplit. Szintén sózd, borsozd, hintsd meg mazsolával, és folytasd a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tejszínt keverd el a mazsola páclevével és az alaplével, valamint a ledarált mogyoróval. Fűszerezd szerecsendióval. Öntsd a mártást a krumplira, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 20-30 percig, amíg a teteje meg nem pirul.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség