5 isteni lasagne recept
40 perc alatt elkészítheted
A lasagne roppant egyszerű étel, minden nagyobb élelmiszerbolt polcán ott vannak a tésztalapok. Már csak a tölteléket kell kitalálnod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olasz konyha egyik fő alapanyaga a tészta, így nem meglepő, hogy a lasagnénak is rengeteg változata létezik. Ez a rakott tészta hamar megvan, emellett olyan húsokkal, zöldségekkel és fűszerekkel variálhatod, melyeket szeretsz.

Pont ezért akkor is kedvedre lehetnek a következő receptek, ha a húsimádók vagy éppen a vegetáriánusok táborát erősíted.

Zöldséges lasagne

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukorica
  • 10 dkg karfiol
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 4 lap zöld lasagne
  • 4 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • fehérbors

A karfiolt szedd rózsákra, a sárgarépát darabold fel. A kukoricát, a karfiolt, a répát és a borsót forró vajon párold pár percig.

Szórd rá a lisztet, keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal. Főzd fel, majd vedd le a tűzről. Keverd bele a tojássárgákat és a lereszelt sajtot. Egy kivajazott tepsibe fektess bele két tésztalapot, és tedd rá a zöldséges keveréket. A tetejét fedd be a másik két lappal. Pici tejszínnel locsold meg a tetejét, ízlés szerint akár sajttal is szórd meg, és süsd készre.

Spenótos lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 50 dkg juhtúró
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 doboz lasagne tészta
  • 1 nagy poharas tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • tej

A spenótot pici olajon a zúzott fokhagymával együtt fonnyaszd meg. Szórd rá a lisztet, és tejjel sűrűsítsd be. A juhtúró nagy részét keverd össze a tejföllel, a megdinsztelt vöröshagymával és ízlésed szerint sóval, borssal. Egy tepsi alját kenj ki spenótos mártással, majd tegyél rá egy sor tésztát. A maradék spenótos masszát oszlasd el, és fedd be tésztával. A tetejét szórd meg a maradék juhtúróval és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.

Brokkolis lasagne fenyőmaggal

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg lasagne
  • 20 dkg edami sajt
  • 5 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál fenyőmag
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors

A brokkolit mosd meg, majd szedd rózsákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és forró vajon dinszteld meg. Szórd rá a lisztet, picit pirítsd meg, majd öntsd fel a tejjel és a tejszínnel. Ízlésed szerint fűszerezd szerecsendióval, sóval, borssal. Gyakori kavargatás mellett főzd 5 percig, hogy besűrűsödjön. Vedd le a tűzről, és reszelj bele egy kis sajtot. Egy kivajazott tűzálló tál alját rakd ki tésztalapokkal, kend meg a besamelmártással, majd szórd rá a brokkolit, és a maradék sajtot is reszeld a tetejére. Fedd be egy sor tésztalappal, és folytasd a rétegezést egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére besamel kerüljön. A fenyőmagot picit pirítsd meg, de vigyázz, nehogy megégjen. Szórd rá a rétegek tetejére, majd előmelegített sütőben süsd meg a lasagnét.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Csirkés lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 4 lasagne tésztalap
  • 4 evőkanál parmezán
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál oregánó
  • liszt
  • bors

A paradicsomot vágd kockákra, és a felaprított vörös- és fokhagymával, valamint a borral, a sűrített paradicsommal és az oregánóval keverd össze. Forrald fel, és ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd. Egy hőálló edény alját picit olajozd ki, majd oszlasd el rajta a csirkét. Az elkészített paradicsomos mártással locsold meg, majd tésztalapokkal fedd be. A vajból, némi lisztből és a tejből készíts besamelmártást, és öntsd a tésztalapokra. Szórd meg reszelt parmezánnal a tetejét, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Pestós lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg előfőzött lasagne
  • 40 dkg zöldbab
  • 40 dkg mozzarella
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 adag pesto
  • 1 gerezd fokhagyma

A zöldbabot mosd meg, és vágd le a végeit. Sós vízben 15-20 perc alatt főzd puhára, majd szűrd le. A zúzott fokhagymát egy kanál olívaolajon pirítsd meg. Tedd rá a zöldbabot, és párold néhány percig. A pestót három kanál vízzel hígítsd fel. Egy olajjal megkent, hőálló tál alját rakd ki tésztalapokkal. Tedd rá a zöldbabot, majd a reszelt mozzarella egy részét, végül a pestót. A tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben süsd meg.

Ezt is szeretjük