5 isteni lasagne recept
A lasagne roppant egyszerű étel, minden nagyobb élelmiszerbolt polcán ott vannak a tésztalapok. Már csak a tölteléket kell kitalálnod.
Az olasz konyha egyik fő alapanyaga a tészta, így nem meglepő, hogy a lasagnénak is rengeteg változata létezik. Ez a rakott tészta hamar megvan, emellett olyan húsokkal, zöldségekkel és fűszerekkel variálhatod, melyeket szeretsz.
Pont ezért akkor is kedvedre lehetnek a következő receptek, ha a húsimádók vagy éppen a vegetáriánusok táborát erősíted.
Zöldséges lasagne
Hozzávalók:
- 20 dkg kukorica
- 10 dkg karfiol
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 4 lap zöld lasagne
- 4 dl tej
- 4 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
- só
- fehérbors
A karfiolt szedd rózsákra, a sárgarépát darabold fel. A kukoricát, a karfiolt, a répát és a borsót forró vajon párold pár percig.
Szórd rá a lisztet, keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal. Főzd fel, majd vedd le a tűzről. Keverd bele a tojássárgákat és a lereszelt sajtot. Egy kivajazott tepsibe fektess bele két tésztalapot, és tedd rá a zöldséges keveréket. A tetejét fedd be a másik két lappal. Pici tejszínnel locsold meg a tetejét, ízlés szerint akár sajttal is szórd meg, és süsd készre.
Spenótos lasagne
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 50 dkg juhtúró
- 10 dkg trappista sajt
- 1 doboz lasagne tészta
- 1 nagy poharas tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- tej
- só
A spenótot pici olajon a zúzott fokhagymával együtt fonnyaszd meg. Szórd rá a lisztet, és tejjel sűrűsítsd be. A juhtúró nagy részét keverd össze a tejföllel, a megdinsztelt vöröshagymával és ízlésed szerint sóval, borssal. Egy tepsi alját kenj ki spenótos mártással, majd tegyél rá egy sor tésztát. A maradék spenótos masszát oszlasd el, és fedd be tésztával. A tetejét szórd meg a maradék juhtúróval és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.
Brokkolis lasagne fenyőmaggal
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 20 dkg lasagne
- 20 dkg edami sajt
- 5 dkg liszt
- 4 dkg vaj
- 4 dl tej
- 4 evőkanál fenyőmag
- 1 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
A brokkolit mosd meg, majd szedd rózsákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és forró vajon dinszteld meg. Szórd rá a lisztet, picit pirítsd meg, majd öntsd fel a tejjel és a tejszínnel. Ízlésed szerint fűszerezd szerecsendióval, sóval, borssal. Gyakori kavargatás mellett főzd 5 percig, hogy besűrűsödjön. Vedd le a tűzről, és reszelj bele egy kis sajtot. Egy kivajazott tűzálló tál alját rakd ki tésztalapokkal, kend meg a besamelmártással, majd szórd rá a brokkolit, és a maradék sajtot is reszeld a tetejére. Fedd be egy sor tésztalappal, és folytasd a rétegezést egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére besamel kerüljön. A fenyőmagot picit pirítsd meg, de vigyázz, nehogy megégjen. Szórd rá a rétegek tetejére, majd előmelegített sütőben süsd meg a lasagnét.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Csirkés lasagne
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg paradicsom
- 5 dkg vaj
- 4 dl tej
- 4 lasagne tésztalap
- 4 evőkanál parmezán
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 1,5 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál oregánó
- liszt
- só
- bors
A paradicsomot vágd kockákra, és a felaprított vörös- és fokhagymával, valamint a borral, a sűrített paradicsommal és az oregánóval keverd össze. Forrald fel, és ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd. Egy hőálló edény alját picit olajozd ki, majd oszlasd el rajta a csirkét. Az elkészített paradicsomos mártással locsold meg, majd tésztalapokkal fedd be. A vajból, némi lisztből és a tejből készíts besamelmártást, és öntsd a tésztalapokra. Szórd meg reszelt parmezánnal a tetejét, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Pestós lasagne
Hozzávalók:
- 50 dkg előfőzött lasagne
- 40 dkg zöldbab
- 40 dkg mozzarella
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 adag pesto
- 1 gerezd fokhagyma
- só
A zöldbabot mosd meg, és vágd le a végeit. Sós vízben 15-20 perc alatt főzd puhára, majd szűrd le. A zúzott fokhagymát egy kanál olívaolajon pirítsd meg. Tedd rá a zöldbabot, és párold néhány percig. A pestót három kanál vízzel hígítsd fel. Egy olajjal megkent, hőálló tál alját rakd ki tésztalapokkal. Tedd rá a zöldbabot, majd a reszelt mozzarella egy részét, végül a pestót. A tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom