5 isteni epres recept májusra
Itt a földieper szezonja. Próbáld ki mesés epres receptjeinket, ha már eluntad magában, tejszínhabbal és porcukorral fogyasztani.
A földieper a késő tavaszi hónapok kedvelt gyümölcse. Vértisztító, baktériumölő hatása különösen hasznos a hideg, téli hónapok után. Ezenkívül rengeteg ásványi anyag található benne.
A kis piros gyümölcs ráadásul nagyon laktató, ugyanakkor serkenti az anyagcserét, így, ha fogyókúrázol, sem kell lemondanod róla. Persze azért a desszertekkel nem árt vigyáznod!
Eperkrémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 7 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 3 dl tejszín
- kevés liszt
- csipetnyi fahéj
Az epret kevés vízben párold meg. A tejszínt a már megfőtt eperrel és a cukorral turmixold össze, majd főzd össze a tejjel és a kevés liszttel. Ízesítsd fahéjjal. Tedd hűtőbe, és, ha alaposan lehűlt, már tálalhatod is.
Epres gombóc
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 20 dkg eper
- 15 dkg sima liszt
- 6 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- vaj
- zsemlemorzsa
A túrót villával törd össze, és a felolvasztott vajjal és a tojással keverd össze. Reszeld bele a citrom héját, és szitáld bele a lisztet. Gyúrd össze, majd tedd egy órára hűtőbe.
A vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát, és keverd bele a vaníliás cukrot. A tésztából csípj le kisebb darabokat. Mindegyik közepébe tegyél egy-egy eperszemet, majd a kezeddel formázd golyóvá. Picit sós, forrásban lévő vízben főzd őket néhány percig, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és már tálalhatod is.
Epres csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 4 csirkemellfilé
- mustár
- méz
- só
- bors
Némi mustárt és mézet keverj össze, majd ízesítsd sóval, borssal. A filéket legalább egy órára áztasd a pácba. Ezután mindkét oldalukat süsd meg pici olajon, majd vedd ki a húsokat. A serpenyőben maradt olajhoz önts egy kis mézet, és szórd rá a félbevágott epreket. Süsd őket egy-két percig, majd szedd rá a húsokra. Rizses körettel tálald.
Epres rétes
Hozzávalók:
- 60 dkg eper
- 4 dl tejszín
- 1 csomag réteslap
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
Egy csomagnyi réteslapot felezz meg, így kétrúdnyi rétest kapsz. Kend meg a legfelső lapot olajjal. A tejszínt ízlésed szerinti porcukorral verd kemény habbá. Szórd bele a vaníliás cukrot és az eperdarabokat. A masszát oszd kétfelé, hogy mindkét adag rétesbe jusson, majd kend a legfelső tésztalapra. Pici porcukorral szórd meg, majd tekerd fel. Az oldalait nyomkodd össze, és az egészet kend meg olajjal. Előmelegített sütőben süsd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Epres tiramisu
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg babapiskóta
- 6 evőkanál narancslikőr
- 3 evőkanál porcukor
- 2,5 dl natúr joghurt
- 1 citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
A citromlevet a vaníliás cukorral forrald fel. Keverd hozzá a narancslikőrt, és öntsd egy tálba. Forgasd bele a babapiskóták felét, és egy tál alját rakd ki velük. A mascarponét a joghurttal és a porcukorral keverd össze. A piskótákra szórd rá a megtisztított, feldarabolt eprek felét, és kend rá a mascarponés massza felét. A maradék piskótát szintén forgasd meg, majd ugyanúgy rétegezd a piskótákat, az epret és a krémet. Takard le, és egy órára tedd hűtőbe.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves