4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
Nincs is jobb a nagy nyári melegben, mint egy tál mennyei gyümölcsleves. Próbáld ki receptjeiket, és érezd a vitaminbomba energiáját.

Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Nem szélesítenek a túlméretezett, bő cuccok, ha így kerülnek be az öltözékbe: nőiesen is viselhetők »

A 61 éves nő kicselezte az öregedést? – Olyan a teste, akár egy harmincasé, és úgy is érzi magát »

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A melegben nem szeretsz az izzasztó tűzhely mellett álldogálni? A következő receptekkel nem is kell. A nyár nagy slágere a hideg gyümölcsleves, amit bármilyen gyümölcsből elkészíthetsz. Nemcsak finom, de gyorsan megvan, ráadásul még egészséges is.

Ha egy kis változatosságra vágysz, próbáld ki némi alkohollal is, mert attól még különlegesebb ízt kapsz.

Meggyleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 2 dl tejföl
  • fél rúd vanília
  • fél citrom
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • kevés liszt
  • cukor

A meggyet magozd ki, majd a fűszerekkel és a szeletekre vágott citrommal tedd fel főni egy lábosban egy liter vízzel. Készítsd el a habarást a tejfölből és egy teáskanál lisztből.

Folyamatos keverés mellett add a leveshez, majd forrald össze. Hűtve tálald.

Gyömbéres sárgadinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1 sárgadinnye
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 dl joghurt
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • mentalevelek

A sárgadinnye magját szedd ki, majd kapard ki a húsát. Öntsd össze a joghurttal és a gyömbérrel. Turmixold össze, és tedd hűtőbe. A mentaleveleket aprítsd fel, és tálaláskor díszítsd vele a levest.

Sárgabarackleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 liter víz
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 dl fehérbor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi őrölt fahéj

A sárgabarackot vágd ketté, és szedd ki a magját. Hámozd meg, kockázd fel, majd az egynegyedét szórd meg 5 dkg porcukorral, és tedd egy órára a hűtőbe. A maradék barackot a maradék porcukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a fehérborral és a citromhéjjal tedd egy fazékba. Öntsd fel 1 liter vízzel, és főzd a gyümölcsöt puhára. Ha kész, hűtsd le egy kicsit, és turmixold át. Tedd bele a tejszínt és a darabos barackot, majd alaposan keverd össze. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és hidegen tálald.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Tejszínes málnaleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg málna
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • őrölt fahéj

A málnát mosd meg, és hagyd lecsepegni. Szórd meg pici fahéjjal, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Reszeld rá a narancs és a citrom héját, és a levüket is facsard rá a málnára.
Öntsd fel 5 dl vízzel, tedd bele a tejszínt, és forrald fel. Ezután az egészet turmixold össze, és hűtsd le. Ízlés szerint egész málnaszemekkel tálald.

Ezt is szeretjük