
Csak 5 kiló plusz van rajtad?
Ne sanyargasd magad, ha már a fürdőruhaszezonra készülsz. Készítsd el leveseinket, melyek nem hizlalnak.

Nyakadon a nyár, és szeretnéd magad formába hozni a strandszezonra? Nem muszáj a koplalást választanod. Ínycsiklandó leveseinkkel biztosan jól jársz, hiszen serkentik az anyagcserédet, így könnyebben tűnnek el rólad a felesleges kilók.
Ráadásul éhezni sem fogsz, mert ezek a levesek rendkívül laktatóak. Bátran próbáld ki őket, és az az öt kiló már csak rossz emlék lesz.
Karfiolleves
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 dl tejföl
- 2 sárgarépa
- 2 leveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál citromlé
- szemes bors
A karfiolt szedd rózsákra, majd alaposan mosd meg. Tegyél fel egy liter vizet, rakd bele a karfiolt, a hagymát egyben, a felszeletelt répát, a leveskockát és a babérlevelet.
Szórj bele néhány szem egész borsot, és forrald fel az egészet, majd ezt követően még 10 percig főzd. A lisztet a tejföllel és egy merőkanál levessel keverd össze, majd öntsd a levesbe. Néhány percig sűrűsítsd. Ízlésed szerint sózd meg, és citromlével savanyítsd. A babérlevelet, a hagymát és a borsokat dobd ki, és a levest már tálalhatod is.
Káposztaleves
Hozzávalók:
- 1,5 kg édeskáposzta
- 6 fej vöröshagyma
- 4 sárgarépa
- 2 kis paradicsompüré-konzerv
- 2 zöldpaprika
- 2 zellergumó
- 2 leveskocka
- só
A káposztát vágd fel. A hagymát, a répát, a paprikát és a zellert vágd közepes nagyságúra, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Keverd hozzá a paradicsompürét és a leveskockákat. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Forrald fel, majd 20-30 perc alatt főzd készre.
Kapros uborkaleves
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 dl natúr joghurt
- 1 kígyóuborka
- kapor
- só
- bors
Az uborkát reszeld le tökreszelőn, és keverd össze a joghurttal, valamint a tejjel. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és a frissen vágott kaprot is keverd hozzá. Tedd hűtőbe, és legalább egy órát hagyd állni, mielőtt tálalnád.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Karalábéleves
Hozzávalók:
- 1,5 l csontleves
- 60 dkg karalábé
- 6 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
A karalábét hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A csontlében főzd puhára. A vajat a liszttel és a frissen aprított petrezselyemmel keverd össze, és készíts belőle világos rántást. Tedd a levesbe, és alaposan forrald össze. Ha nem elég ízes, akkor szórj bele egy kis sót, borsot.
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- bab
4 gazdag bableves receptje

- rizs
- spárga
Vízhajtó, karcsúsít, és még finom is

- barack
- leves