Vízhajtó, karcsúsít, és még finom is
A legjobb spárgás receptek
Próbáld ki receptjeinket, melyek laktatóak, ugyanakkor segítenek formába hozni magad a nyárra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavasz hírnökének is lehetne nevezni ezt a változatosabbnál változatosabb módokon elkészíthető zöldséget. A spárga ráadásul ásványi anyagokban és vitaminokban is rendkívül gazdag, így még egy pluszpont jár neki.

Elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lenned, elrontani csak akkor tudod, ha a fás végeit nem távolítod el.

Spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg spárga
  • 4 krumpli
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • víz
  • cukor
  • bors

A spárgát és a krumplit hámozd meg, majd darabold fel. Tedd bele egy fazékba, majd öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, és sózd meg.

Főzd körülbelül 20 percig, majd mixeld össze. Öntsd fel 5 dl vízzel, majd ízlésed szerint cukorral, borssal és ételízesítővel fűszerezd.

Néhány percig hagyd, hogy az ízek belefőjenek, majd a tejszínnel simára kevert tojássárgájával habard be.

Spárgás rizottó

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga
  • 30 dkg rizs
  • 6 dl húsleves
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • száraz fehérbor
  • bors

A spárgákat pucold meg, a fás végeket vágd le. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd pici olívaolajon dinszteld meg. Szórd rá a spárgadarabkákat és a felkockázott paradicsomot. A rizst pici olajon pirítsd meg, majd adagold hozzá a levest. Főzd félkészre, és öntsd hozzá a spárgát. Borsozd meg, és ízlésed szerint önts rá fehérbort. Főzd készre, és már tálalhatod is.

Rakott spárgás pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 pulykamellfilé
  • 25 dkg zöld spárga
  • 10 dkg parmezán
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • fél citrom
  • rozmaring

A pulykamellet szeleteld fel, és szórd meg sóval, borssal. Az olajba keverd bele a rozmaringot, és reszeld bele a citrom héját. Ezzel a páccal kend be a húsokat, majd tedd őket félre. A spárgát pucold meg, a végeit vágd le. Forró, sós vízbe szórj kétcsipetnyi cukrot, és nagyjából 10 percig főzd benne a spárgákat. A vajat olvaszd fel, a liszttel keverd össze. Ízlésed szerint sózd meg, és öntsd fel a tejjel. A mártásba facsard bele a citrom levét, és reszeld bele a parmezánt. Pici olajon a hússzeleteket hirtelen süsd meg, majd tedd őket egy hőálló tálba. A tetejükre tedd rá a spárgákat, és locsold meg a mártással. Előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt süsd készre.

Spárgás lepény

Hozzávalók:

  • 75 dkg zöld spárga
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg gouda sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás

A lisztet a vajjal és egy tojássárgájával gyúrd össze. Takard le, és nagyjából fél órára tedd a hűtőbe pihenni. A spárgát pucold meg, a fás szárait vágd le. Sós vízben főzd meg, majd csepegtesd le. A tejfölt egy egész tojással keverd össze, sózd meg, és reszeld bele a gouda sajtot. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele a kinyújtott tésztát, és előmelegített sütőben körülbelül 10 percig süsd. Ekkor vedd ki, tedd rá a spárgákat, és locsold meg a sajtos-tejfölös masszával. Tedd vissza a sütőbe, és 25-30 percig süsd.

Ezt is szeretjük