Rakott túrós palacsinta

Görgesd fel a finom tésztát, töltsd meg túróval, rétegezd egy tepsiben, és már kész is a felturbózott túrós palacsinta. Jelszavad pedig legyen az, hogy palacsintából sosem elég!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsintát kicsit és nagyok egyformán szeretik, úgyhogy, ha meglepetést akarsz szerezni a családnak, akkor készíts egy adag édes korongot. Nagyon édesszájúak a többiek? Akkor ne elégedj meg a sima verzióval!

Töltsd meg túróval a finom süteményt, és készíts egy isteni rakott palacsintát, ami egy kiadós leves után akár főételként is megállja a helyét. Ne habozz hát, próbáld ki receptünket!

Túrós rakott palacsinta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • cukor
  • szóda
  • olaj
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 dkg mazsola
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • cukor

A lisztet a tojásokkal, az olajjal, ízlésed szerint cukorral és sóval keverd össze. Adagold hozzá a tejet, és a tésztát keverd egészen simára. Ha túl sűrű a tészta, öntsd fel egy kis szódavízzel. Merőkanállal adagold ki a masszát, olajon süsd meg a tészták mindkét felét, majd tedd őket félre.

A túrót egy villa segítségével törd össze. Keverd össze a tojássárgákkal, a liszttel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a mazsolával. Ha szeretnéd még édesebbre, akkor cukrot is tegyél bele.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

A palacsintákat töltsd meg, görgesd fel, majd egy kivajazott tepsibe tégy egy sornyit. Kend meg tejföllel, és tegyél rá még egy sort. Addig süsd a rakottast, míg a teteje kicsit megpirul.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük