Rakott túrós palacsinta
Görgesd fel a finom tésztát, töltsd meg túróval, rétegezd egy tepsiben, és már kész is a felturbózott túrós palacsinta. Jelszavad pedig legyen az, hogy palacsintából sosem elég!
A palacsintát kicsit és nagyok egyformán szeretik, úgyhogy, ha meglepetést akarsz szerezni a családnak, akkor készíts egy adag édes korongot. Nagyon édesszájúak a többiek? Akkor ne elégedj meg a sima verzióval!
Töltsd meg túróval a finom süteményt, és készíts egy isteni rakott palacsintát, ami egy kiadós leves után akár főételként is megállja a helyét. Ne habozz hát, próbáld ki receptünket!
Túrós rakott palacsinta
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 tojás
- cukor
- szóda
- olaj
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 5 dkg mazsola
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- cukor
A lisztet a tojásokkal, az olajjal, ízlésed szerint cukorral és sóval keverd össze. Adagold hozzá a tejet, és a tésztát keverd egészen simára. Ha túl sűrű a tészta, öntsd fel egy kis szódavízzel. Merőkanállal adagold ki a masszát, olajon süsd meg a tészták mindkét felét, majd tedd őket félre.
A túrót egy villa segítségével törd össze. Keverd össze a tojássárgákkal, a liszttel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a mazsolával. Ha szeretnéd még édesebbre, akkor cukrot is tegyél bele.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A palacsintákat töltsd meg, görgesd fel, majd egy kivajazott tepsibe tégy egy sornyit. Kend meg tejföllel, és tegyél rá még egy sort. Addig süsd a rakottast, míg a teteje kicsit megpirul.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
25 perces túrós sütik
- gombóc
- édességek
Így készül a gőzgombóc
- sütemény
- dió