Rakott túrós palacsinta
Görgesd fel a finom tésztát, töltsd meg túróval, rétegezd egy tepsiben, és már kész is a felturbózott túrós palacsinta. Jelszavad pedig legyen az, hogy palacsintából sosem elég!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintát kicsit és nagyok egyformán szeretik, úgyhogy, ha meglepetést akarsz szerezni a családnak, akkor készíts egy adag édes korongot. Nagyon édesszájúak a többiek? Akkor ne elégedj meg a sima verzióval!

Töltsd meg túróval a finom süteményt, és készíts egy isteni rakott palacsintát, ami egy kiadós leves után akár főételként is megállja a helyét. Ne habozz hát, próbáld ki receptünket!

Túrós rakott palacsinta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • cukor
  • szóda
  • olaj
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 dkg mazsola
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • cukor

A lisztet a tojásokkal, az olajjal, ízlésed szerint cukorral és sóval keverd össze. Adagold hozzá a tejet, és a tésztát keverd egészen simára. Ha túl sűrű a tészta, öntsd fel egy kis szódavízzel. Merőkanállal adagold ki a masszát, olajon süsd meg a tészták mindkét felét, majd tedd őket félre.

A túrót egy villa segítségével törd össze. Keverd össze a tojássárgákkal, a liszttel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a mazsolával. Ha szeretnéd még édesebbre, akkor cukrot is tegyél bele.

A palacsintákat töltsd meg, görgesd fel, majd egy kivajazott tepsibe tégy egy sornyit. Kend meg tejföllel, és tegyél rá még egy sort. Addig süsd a rakottast, míg a teteje kicsit megpirul.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük