Tejszínes, tárkonyos levesek
A tárkony pikánssá teszi még a legegyszerűbb leveseket is, a tejszínnel karöltve pedig igazi levescsodákat varázsolhatsz.
A tárkony jellegzetes illata és íze a legegyszerűbb ételt is feldobja, igazán ízletessé teszi azt. Következő receptjeinket ráadásul a tejszín teszi gazdaggá és selymessé.
A sok zöldség miatt ezek a levesek viszonylag könnyen emészthetők, így a kalóriáktól sem kell tartanod. Próbáld hát ki őket, és lepd meg családod egy kiadós főétellel!
Tejszínes-tárkonyos raguleves
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 20 dkg vöröshagyma
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg gomba
- 5 gerezd fokhagyma
- 3,5 dl tejszín
- 1 húsleveskocka
- 1 teáskanál citromlé
- tárkony
- só
- bors
- olaj
A felaprított vöröshagymát pici olajon dinszteld meg. A húst kockázd fel, és szórd rá a hagymára. Amikor kezd kifehéredni, szórd meg a felsorolt fűszerekkel, és engedd fel a kockából főzött levessel. Amikor a hús már félig megpuhult, add hozzá a karikára vágott sárgarépát. Amikor az is félig megpuhult, tedd bele a felszeletelt gombát és a borsót. Főzd fel, majd a tejszínnel sűrítsd be. Végül ízesítsd tárkonnyal, és hagyd, hogy összeforrjon. Ezután tálalhatod.
Tejszínes uborkaleves
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kígyóuborka
- 1 csemegeuborka
- 1 csokor kapor
- 1 mokkáskanál tárkony
- só
A kígyóuborkát uborkagyalun, a csemegeuborkát almareszelőn reszeld le. A kétfajta uborkát felezd meg, majd az egyik felet botmixerrel pépesítsd. Öntsd rá a tejszínt, add hozzá az áttört fokhagymát, a felaprított kaprot, és ízlésed szerint sózd meg. Addig pépesítsd, míg sűrű masszává nem válik. Ha esetleg túl sűrű lenne, némi vízzel engedd fel. Leveses csészébe adagold ki a mixelt masszát, majd szórd meg a tetejét a félretett uborkával.
Fűszeres burgonyakrémleves
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejszín
- olaj
- szerecsendió
- kis darab gyömbér
- tárkony
- só
A burgonyát hámozd meg, majd darabold fel. Az áttört fokhagymát pici olajon dinszteld meg. Öntsd fel pici vízzel, majd ízesítsd a felsorolt fűszerekkel. Tedd bele a krumplit, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor megpuhult, öntsd rá a tejszínt, és forrald össze. Amikor kicsit kihűlt, botmixerrel krémesítsd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tárkonyos kacsaaprólék-leves
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 2 sárgarépa
- 1 kacsaaprólék
- 1 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított tárkony
- fél citrom
- só
A kacsaaprólékot sós vízben tedd fel főni, majd szórd rá a tárkonyt. Nagyjából egy óra után a megpucolt és feldarabolt zöldségeket is add hozzá. Amikor a hús és a zöldség is megpuhult, vegyél ki egy merőkanál levet. Keverd össze a tejszínnel, a citrom levét facsard bele, és végül öntsd vissza a levesbe. Forrald össze, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- paradicsom
- leves