Tejszínes, tárkonyos levesek
A tárkony pikánssá teszi még a legegyszerűbb leveseket is, a tejszínnel karöltve pedig igazi levescsodákat varázsolhatsz.

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Újra hódít Audrey Hepburn kedvenc csíkos felsője: a breton top igazi nyári klasszikus »

10 másodperc, és kiderül a testéletkorod – Lehet, hogy nem annyi, mint amire gondolnál »

Könnyed menyasszonyi smink nyári esküvőhöz: tartós és kényelmes a nagy hőségben is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tárkony jellegzetes illata és íze a legegyszerűbb ételt is feldobja, igazán ízletessé teszi azt. Következő receptjeinket ráadásul a tejszín teszi gazdaggá és selymessé.

A sok zöldség miatt ezek a levesek viszonylag könnyen emészthetők, így a kalóriáktól sem kell tartanod. Próbáld hát ki őket, és lepd meg családod egy kiadós főétellel!

Tejszínes-tárkonyos raguleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3,5 dl tejszín
  • 1 húsleveskocka
  • 1 teáskanál citromlé
  • tárkony
  • bors
  • olaj

A felaprított vöröshagymát pici olajon dinszteld meg. A húst kockázd fel, és szórd rá a hagymára. Amikor kezd kifehéredni, szórd meg a felsorolt fűszerekkel, és engedd fel a kockából főzött levessel. Amikor a hús már félig megpuhult, add hozzá a karikára vágott sárgarépát. Amikor az is félig megpuhult, tedd bele a felszeletelt gombát és a borsót. Főzd fel, majd a tejszínnel sűrítsd be. Végül ízesítsd tárkonnyal, és hagyd, hogy összeforrjon. Ezután tálalhatod.

Tejszínes uborkaleves

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 csemegeuborka
  • 1 csokor kapor
  • 1 mokkáskanál tárkony

A kígyóuborkát uborkagyalun, a csemegeuborkát almareszelőn reszeld le. A kétfajta uborkát felezd meg, majd az egyik felet botmixerrel pépesítsd. Öntsd rá a tejszínt, add hozzá az áttört fokhagymát, a felaprított kaprot, és ízlésed szerint sózd meg. Addig pépesítsd, míg sűrű masszává nem válik. Ha esetleg túl sűrű lenne, némi vízzel engedd fel. Leveses csészébe adagold ki a mixelt masszát, majd szórd meg a tetejét a félretett uborkával.

Fűszeres burgonyakrémleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • olaj
  • szerecsendió
  • kis darab gyömbér
  • tárkony

A burgonyát hámozd meg, majd darabold fel. Az áttört fokhagymát pici olajon dinszteld meg. Öntsd fel pici vízzel, majd ízesítsd a felsorolt fűszerekkel. Tedd bele a krumplit, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor megpuhult, öntsd rá a tejszínt, és forrald össze. Amikor kicsit kihűlt, botmixerrel krémesítsd.

Tárkonyos kacsaaprólék-leves

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 2 sárgarépa
  • 1 kacsaaprólék
  • 1 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • fél citrom

A kacsaaprólékot sós vízben tedd fel főni, majd szórd rá a tárkonyt. Nagyjából egy óra után a megpucolt és feldarabolt zöldségeket is add hozzá. Amikor a hús és a zöldség is megpuhult, vegyél ki egy merőkanál levet. Keverd össze a tejszínnel, a citrom levét facsard bele, és végül öntsd vissza a levesbe. Forrald össze, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük