Tejfölös-zöldbabos sült karaj

Gyors és ízletes

A zöldbab nem egy népszerű zöldség, pedig nagyon jól harmonizál húsos fogásokkal, sültekkel, és egészséges is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egytálételként is megállja a helyét - főleg, ha a hús általában jobban foglalkoztat, mint a köret -, de krumplival vagy rizzsel tálalva is remek fogást kapsz.

Az igazán jó eredmény érdekében érdemes sok tejföllel készíteni, nagyon sokkal.

Tejfölös-zöldbabos sült karaj

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj csont nélkül
  • 60 dkg zöldbab
  • 10 dkg szalonna
  • 4 dl tejföl
  • 2 TV-paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A húsokat tisztítsd meg, mosd át őket jó alaposan, majd sózd be mindkét oldalukat. A paprikákat, a hagymát és a szalonnát kockázd fel, a zöldbabot pedig vágd fel egyenlő darabkákra. Ezután végy elő egy pici tálat, nyomd bele a fokhagymát, önts rá egy deciliternyi olajat, és törj bele borsot. Ezzel kend át a húsokat, majd forgasd meg őket lisztben, és forró serpenyőn pirítsd meg hirtelen mindkét oldalukat. Ha ezzel megvagy, végy elő egy tűzálló tálat, és az alján helyezd el a húsokat.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A serpenyőben kezdd el pirítani a kockára vágott hagymát, majd dobd hozzá a szintén kockára vágott szalonnát is. Amikor már eresztett egy kis zsírt a szalonna, add hozzá a zöldbabot és a paprikát. Amikor kissé megfonnyadt, zárd el a gázt, és keverd az egészhez a tejfölt. Ezt a tejfölös-zöldbabos masszát terítsd szét a húsok tetején egyenletesen, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 15 percig, amíg kicsit meg nem barnul a tejföl teteje.

A képet a http://hamihami.hu/-ról szedtük.

Fűszer a lelke mindennek

A húsok ízét általában a fűszerezésük határozza meg, ha tanácstalan vagy, mihez mi illik, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük