Omlós tepsis sült tarja

Fűszeres és ízletes

A tepsiben sült húsok nagy előnye, hogy tulajdonképp csak be kell dobálnod a hozzávalókat a tepsibe, utána már nincs semmi dolgod vele.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fentebb vázolt előnyök mellett az is a tepsis sült javára írható, hogy nagyon változatosan és relatíve nagy adagokban készítheted.

Ha túl zsírosnak tűnik a fogás, a szalonnát elhagyhatod belőle, és a tarját karajra is cserélheted.

Tepsis sült

Hozzávalók:

  • 80 dkg tarja
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 nagy szem krumpli
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 3 paprika
  • 4 nagy paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 kis fej lilahagyma
  • 2 evőkanálnyi kakukkfű
  • 2 evőkanálnyi mustár
  • 1 cukkini
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Kezdd a krumplikkal. Hámozd meg őket, vágd karikára, és enyhén sós vízben főzd meg egy kicsit, de ne legyenek túl puhák. A zöldségeket mosd át, majd kockázd fel őket. Egy kisebb tálba tegyél némi olajat, nyomj bele két fokhagymát, őrölj bele egy kis borsot, keverd bele a mustárt. A húsokat sózd be, majd kend be mindkét oldalukat a mustáros-olajos páccal.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha a krumpli már félkemény, végy elő egy tepsit, tégy az aljába alufóliát, kenj szét rajta némi olívaolajat, majd rendezd el benne egyenletesen a karikákra vágott krumplit. Ezután szórd szét rajta a felkockázott-karikázott zöldségeket, hagymákat, vágd egyenletes darabokra a szalonnát, és azt is szórd szét, majd a tetejére jöhetnek a húsok. Előmelegített sütőbe told be így az egészet, majd - ha a hús már kapott egy kis kérget - tíz perc elteltével fedd le alufóliával, és úgy süsd jó 30-40 percig, amíg a tarja szépen át nem sül.

Isteni omlós, fűszeres húsok!

Szereted a nem túl könnyű, de annál finomabb húsos fogásokat? Nézz be képgalériánkba!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük