Omlós tepsis sült tarja
Fűszeres és ízletes
A tepsiben sült húsok nagy előnye, hogy tulajdonképp csak be kell dobálnod a hozzávalókat a tepsibe, utána már nincs semmi dolgod vele.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fentebb vázolt előnyök mellett az is a tepsis sült javára írható, hogy nagyon változatosan és relatíve nagy adagokban készítheted.

Ha túl zsírosnak tűnik a fogás, a szalonnát elhagyhatod belőle, és a tarját karajra is cserélheted.

Tepsis sült

Hozzávalók:

  • 80 dkg tarja
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 nagy szem krumpli
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 3 paprika
  • 4 nagy paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 kis fej lilahagyma
  • 2 evőkanálnyi kakukkfű
  • 2 evőkanálnyi mustár
  • 1 cukkini
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Kezdd a krumplikkal. Hámozd meg őket, vágd karikára, és enyhén sós vízben főzd meg egy kicsit, de ne legyenek túl puhák. A zöldségeket mosd át, majd kockázd fel őket. Egy kisebb tálba tegyél némi olajat, nyomj bele két fokhagymát, őrölj bele egy kis borsot, keverd bele a mustárt. A húsokat sózd be, majd kend be mindkét oldalukat a mustáros-olajos páccal.

Ha a krumpli már félkemény, végy elő egy tepsit, tégy az aljába alufóliát, kenj szét rajta némi olívaolajat, majd rendezd el benne egyenletesen a karikákra vágott krumplit. Ezután szórd szét rajta a felkockázott-karikázott zöldségeket, hagymákat, vágd egyenletes darabokra a szalonnát, és azt is szórd szét, majd a tetejére jöhetnek a húsok. Előmelegített sütőbe told be így az egészet, majd - ha a hús már kapott egy kis kérget - tíz perc elteltével fedd le alufóliával, és úgy süsd jó 30-40 percig, amíg a tarja szépen át nem sül.

Isteni omlós, fűszeres húsok!

Szereted a nem túl könnyű, de annál finomabb húsos fogásokat? Nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük