Az eredeti Bakonyi sertésszelet
Omlós sült paprikás-gombás mártásban
Az ízletes sertésszelet valószínűleg sokak nagy kedvence idehaza.

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Csodát tesz a bőrrel a rozmaringolaj, ha így használod: élénkíti a bőrt és csökkenti a ráncokat »

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb hazai fogás a bakonyi sertésszelet, ha omlósra sütöd a húst, nagyot hibázni már nem tudsz. A másik fontos szempont, hogy sok szószt készíts, ha ez is megvan, tökéletes lesz.

Ha van rá időd, a köretként szolgáló galuskát kézzel készítsd, a boltban kapható változat jóval silányabb, mint a házi.

Bakonyi sertésszelet

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéstarja
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg gomba
  • 3 dl tejföl
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A húsokat tisztítsd és mosd meg jó alaposan, klopfold ki, szeleteld fel, majd sózd és borsozd őket, utána pedig forgasd meg a lisztben. Ezután egy serpenyőben hevítsd fel a zsír felét, majd hirtelen süsd át a húsok mindkét oldalát. Ha ezzel kész vagy, végy elő egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a húsokat.

Kockázd fel a hagymát, majd a maradék zsíron pirítsd üvegesre, ha elérte ezt az állapotot, add hozzá a gombát is, és színezd pirospaprikával. Ha megpirult a gomba, vedd le az egészet a tűzről, adj hozzá 2-3 dl vizet, majd öntsd rá a húsokra. Így, a szósszal együtt párold őket puhára. A tejfölben keverj el egy kis lisztet, adj hozzá a szaftból egy keveset, majd ezzel sűrítsd be az egészet. Ha ezzel is megvagy, és a hús is elég puha, már fogyaszthatod is.

Még több hazai recept!

Ha imádod az itthoni konyha jellegzetes fogásait, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Ezt is szeretjük