Gazdag, fűszeres tojáskrém újhagymával: maradék tojásból is elkészítheted

Krémes, ízletes és kellemesen hagymás ez a tavaszi, villámgyors tojáskrém.

Tojáskrém újhagymával és reszelt sajttal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tojáskrém nem véletlenül számít az egyik legnagyobb kedvencnek a szendvicskrémek terén, hisz villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető, tápláló és szinte minden passzol hozzá, legyen szó ropogós zsömléről, pirítósról vagy akár csak egy puffasztott rizsből készült szeletkéről. Ez a tavaszi verzió friss újhagymával készül, és egy kis vaj, illetve reszelt sajt teszi még gazdagabbá az ízét.

Tojáskrém újhagymával és reszelt sajttal

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2-3 szál újhagyma a zöldjével együtt
  • 1-2 evőkanál szoba-hőmérsékletű vaj
  • 3 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • friss petrezselyem vagy mikrozöldek – opcionális
Recept idők

Elkészítés:

A tojást főzd keményre, de ügyelj a megfelelő főzési időre, nehogy bezöldüljön a tojásfehérje és a -sárgája találkozásánál. A sajtot reszeld le, a hagymát mosd meg, és aprítsd fel. Egy kis tálban keverd össze a majonézt, a tejfölt, illetve a mustárt, majd fűszerezd ízlés szerint. A tojást aprítsd fel, a sárgáját könnyű összenyomni, a fehérjét pedig le is lehet reszelni, de késsel is dolgozhatsz, vagy tojásszeletelővel, két irányban is beletéve a tojást, kis kockákat nyerve. A tojást keverd össze a hagymával – egy keveset a díszítéshez meghagyhatsz –, a majonézes krémmel, majd add hozzá a sajtot és a vajat is.

 

Keverd össze, amennyire csak lehet, egy botmixer segítségével pedig dolgozd tetszőleges állagúra. Frissen is finom, de a legjobb, ha hagyod kicsit a hűtőben állni, hogy összeérjenek az ízek. Szendvicsre vagy pirítósra kenve hagymazölddel, petrezselyemmel vagy mikrozöldekkel még gusztusosabbá teheted.

7 isteni szendvicskrém, amit öröm a kenyérre kenni: a kedvenceinkből válogattunk

A kevesebb néha több, igaz ez az étkezésre is, olykor a legegyszerűbb finomságok sokkal nagyobb sikert aratnak az étkezőasztalnál, mint a gazdagabb, főúri fogások.

Elolvasom

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük