Fűszeres újhagyma tepsiben sütve: édeskés köret, ami húsokhoz is isteni
Próbáltad már az újhagymát sütve? Fantasztikus csemege lesz belőle, ahogy karamellizálódik.

ujhagyma-tepsiben
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

Csodaszép frizurák minden alkalomra, rövid hajból: a konty sem lehetetlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most könnyű zsenge újhagymához jutni. Ne csak a szendvicsed mellé vagy salátába tedd, köretként is kiváló. Ráadásul igazi immunerősítő, tele van vitaminokkal. A különféle zöldfűszerek jól illenek a kissé édeskés hagymához. Tálaláskor meglocsolhatod balzsamecettel, de különféle szószokat is kínálhatsz hozzá.

Újhagyma tepsiben sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 csokor újhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát tisztítsd meg, a zöld részből is nyugodtan hagyhatsz rajta. Mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és kend be vagy locsold meg vele a hagymákat.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Időnként forgasd meg a hagymát, hogy egyformán süljön. Grillen is elkészítheted, oldalanként négy-hat perc alatt sül meg. Nem baj, ha a külseje megszínesedik, belül finom édeskés lesz, és teljesen elveszíti csípősségét.
A zamatos, pácolt lilahagyma is fantasztikus, savanyúságként is tálalhatod.

Ezt is szeretjük