Tejfölös-zöldbabos sült karaj
Gyors és ízletes
A zöldbab nem egy népszerű zöldség, pedig nagyon jól harmonizál húsos fogásokkal, sültekkel, és egészséges is.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egytálételként is megállja a helyét - főleg, ha a hús általában jobban foglalkoztat, mint a köret -, de krumplival vagy rizzsel tálalva is remek fogást kapsz.

Az igazán jó eredmény érdekében érdemes sok tejföllel készíteni, nagyon sokkal.

Tejfölös-zöldbabos sült karaj

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj csont nélkül
  • 60 dkg zöldbab
  • 10 dkg szalonna
  • 4 dl tejföl
  • 2 TV-paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A húsokat tisztítsd meg, mosd át őket jó alaposan, majd sózd be mindkét oldalukat. A paprikákat, a hagymát és a szalonnát kockázd fel, a zöldbabot pedig vágd fel egyenlő darabkákra. Ezután végy elő egy pici tálat, nyomd bele a fokhagymát, önts rá egy deciliternyi olajat, és törj bele borsot. Ezzel kend át a húsokat, majd forgasd meg őket lisztben, és forró serpenyőn pirítsd meg hirtelen mindkét oldalukat. Ha ezzel megvagy, végy elő egy tűzálló tálat, és az alján helyezd el a húsokat.

A serpenyőben kezdd el pirítani a kockára vágott hagymát, majd dobd hozzá a szintén kockára vágott szalonnát is. Amikor már eresztett egy kis zsírt a szalonna, add hozzá a zöldbabot és a paprikát. Amikor kissé megfonnyadt, zárd el a gázt, és keverd az egészhez a tejfölt. Ezt a tejfölös-zöldbabos masszát terítsd szét a húsok tetején egyenletesen, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 15 percig, amíg kicsit meg nem barnul a tejföl teteje.

A képet a http://hamihami.hu/-ról szedtük.

Fűszer a lelke mindennek

A húsok ízét általában a fűszerezésük határozza meg, ha tanácstalan vagy, mihez mi illik, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Ezt is szeretjük