Eredeti szerb csevap házilag
Még jó az idő a grillezéshez
A csevap jellegzetes balkáni étel, erősen fűszerezett, markáns ízű, és nagyon könnyű elrontani.

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

A tavaszi divat legfontosabb ruhadarabja a farmer után: ez lesz a blézer éve »

A copf ennyire sokoldalú is lehet: így dobd fel a frizurádat! »

5 nő 60 felett, aki tud öltözködni, és ragyogóan néz ki »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Készítheted csak bárány- vagy marhahúsból, esetleg, ha épp nincs más, sertéshúsból is, azonban az igazi, hagyományos csevap ezek keverékéből tevődik össze.

A jellegzetes forma is a fogás része, erre ügyelj, valamint arra is, hogy zsírosabb húsokat válassz.

Csevap házilag

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált bárányhús
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
  • só, egész bors
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A recept maga egyáltalán nem lesz bonyolult, sőt, kifejezetten egyszerű, a hibázási lehetőség egyedül az összetevők minőségében leledzik. Ezért fontos, hogy olyan húsokat válogass össze, amelyekkel nem nyúlhatsz mellé: nem szárazak, mint például a karaj, hanem zsírosak, mint a tarja, vagy marhánál a rostélyos.

A háromféle darált húst nemes egyszerűséggel keverd össze egy tálban, majd törd bele a fokhagymát, szórd bele a szódabikarbónát, őröld bele a borsot, hints rá egy evőkanálnyi pirospaprikát. Jól dolgozd össze az egészet, majd ha ezzel megvagy, pihentesd, amennyit csak tudod. A legjobb, ha áll egy éjszakát, de ha nincs erre időd, akkor se lesz rossz a kész étel. Vizes kézzel formázz kis hurkákat a húsos keverékből, majd a grillen süsd át alaposan minden oldalukat. Ajvárral a legjobb!

Ha valami hiányzik az otthoni grillezős felszerelésedből, a Tchibo üzleteiben most könnyen pótolhatod azt! Elengedhetetlen grillkellékek és hasznos apróságok a finom hamburgerért és csevapért.

Isteni fogások szabad ég alatt

Ha a kerti grillezések rabja vagy, less el tőlünk néhány ötletet!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2100598&banner=2100616&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Blog.hu ajánló