Gazdag raguleves húsgombóccal
Ha elkaptál valami enyhe náthát, vagy csak kedved van egy tál forró és laktató leveshez, ezt készítsd!
Ez az ízletes, fűszeres és gazdag leves frissen és forrón is zseniális, de napokig elvan a hűtőben, és melegítve még finomabb lesz.
Egy kis csípős zöldpaprika nagyon jól áll neki, és akár tejföllel is besűrítheted, úgy is nagyon finom lesz, valamint ha víz helyett húslevesalappal készíted, még gazdagabb íze lesz.
Gazdag raguleves húsgombóccal
Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 1 fél szikkadt zsemle
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
A leveshez:
- 4-5 közepes sárgarépa
- 2 fehérrépa
- pár szál újhagyma
- 1 közepes zeller
- 3 kisebb krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 fél csokor friss petrezselyem
- 15 dkg zöldborsó
- 15 dkg kukorica
- só, frissen őrölt bors
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A zsemlét áztasd a tejbe. A zöldségeket tisztítsd meg, darabold őket egységes méretű - lehetőleg minél apróbb - kockákra. A hagymát is kockázd apróra, majd egy mélyebb lábasban hevíts némi olajat, és kezdd el dinsztelni rajta. Amikor már szépen megfonnyadt, keverd el a pirospaprikával, figyelve, hogy le ne égjen, majd a keményebb zöldségeket - fehérrépa, zeller - is add hozzá, sózd ízlésed szerint, egy kis vegetát is adhatsz hozzá, majd öntsd fel másfél-két liter vízzel annak függvényében, hogy mennyire szeretnél sűrű levest, és hagyd főni közepes lángon.
Amíg fortyog, addig készítsd el a húsgombócokat. Ezután dolgozd össze a gombócok hozzávalóit a tejbe áztatott zsömlével együtt, fűszerezd ízlésed szerint, adj hozzá a petrezselyemből is, majd tedd az egészet félre.
Tedd a levesbe a többi zöldséget is, a borsóval és a kukoricával egyetemben. Főzd így további tíz percig, majd formálj egységes méretű gombócokat a húsos masszából, és tedd a levesbe. Amikor átfőttek, kész is van az egész, friss kenyérrel lesz a legjobb.
Könnyed teasütemények desszertnek
Ha telítődtél a levessel, jöhet egy kis könnyű desszert!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- paradicsomszósz
Paradicsomos húsgombóc, ahogy a napköziből emlékszel rá
- sertéshús
- marhahús
Isteni csevaprecept: Szerbiában így készítik!
- olaj
- paprika