Isteni, kalóriaszegény ebéd 15 perc alatt
A töltött cukkini remek étel, amit 15 perc alatt elkészíthetsz, és fogyaszthatod magában vagy bármilyen husi mellé.
Az ősz beköszöntével talán minden eddiginél nagyobb szüksége van a szervezetednek a vitamindús fogásokra, a cukkini és a paradicsom pedig dúskál ezekben: mangánban, káliumban, foszforban, A-, B- és C-vitaminban egészen biztosan.
Mint a legtöbb zöldséges fogásnak, ennek is jól áll, ha megbolondítod egy kis pirított baconnel, illetve a felsoroltakon kívül még tölthetsz bele bármilyen finom zöldséget, amelyikhez épp kedved szottyan.
Töltött cukkini
Hozzávalók:
- 4 közepes gömbcukkini
- 4 közepes - vagy 1 konzerv - hámozott, sült paradicsom
- 1 citrom
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 10 dkg feta sajt
- olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Ha nem találtál konzerv sült paradicsomot - valószínűleg nem fogsz, és egyébként is jobb, ha magad állítod elő, bár ez kissé megnyújtja a készítési időt -, akkor kezdd a paradicsomokkal. Hámozd meg őket - erre a legegyszerűbb módszer az, ha forró vízben megúsztatod őket kissé, azután már ledobják magukról a héjat -, majd mindegyiket vágd félbe, és nagyjából szedd ki a magjaikat. Egy kis olívaolajat tegyél mindegyikre, majd 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd őket 15-20 percig.
Amíg ezek készülnek, foglalkozz a cukkinikkel: vágd őket félbe, majd az aljukat egy kissé egyenesítsd ki, hogy könnyedén megálljanak vízszintes felületen. Fejjel lefele süsd meg picit a cukkiniket, körülbelül három perc elég lesz nekik 200 fok környékén. A citrom levét nyomd ki, a héját pedig reszeld egy tálba. Morzsold mellé a bazsalikomot, a sajt felét, ha pedig kész, a paradicsomokat is, miután a feleket még négyfelé vágtad. Ha szereted a csípős ízeket, akkor tegyél bele egy kis erős paprikát, majd ezt a tölteléket oszd szét a cukkinikbe egyenlő arányban. A maradék fetát szórd a tetejükre, cseppents néhány csepp olívaolajat mindre, és sózd, borsozd ízlésednek megfelelően.
Egyszerű receptek kezdő szakácsoknak
Ha még csak most veszed fel a kapcsolatot a tűzhellyel, és még nem alakult ki szorosabb viszony, ajánlunk néhány egyszerű, ismerkedős receptet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- gomba
- ebéd
Így készül a búbos pecsenye
- olasz
- paradicsom
Szárított paradicsom otthon készítve
- krumpli
- grill