Mazsolás sajttorta sütés nélkül

A muffin után itt az újabb amerikai őrület: a sajttorta! Elkészítése nagyon könnyű, ráadásul gyors, és a végeredmény is mennyei!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajttorta elsősorban az amerikaiak nagy kedvence, de lassan begyűrűzik a hazai receptgyűjteményekbe is, hiszen elkészítése egyszerű, az íze pedig mennyei.

Nem az a tipikusan édes sütemény, amit a nagyi süt, de ennek ellenére isteni. Próbáld ki mazsolás receptünket!

Sajttorta mazsolával

Hozzávalók:

  • 30 dkg keksz
  • 20 dkg krémsajt
  • 20 dkg vaj - olvasztott
  • 8 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom leve

Elkészítési idő:

30 perc plusz a hűtés.

Az elkészítés menete:

A kekszet törd össze apró darabokra, ne legyen nagyon poros, inkább darabos. A vajat olvaszd fel, és a cukorral együtt keverd a kekszhez. A kikevert masszát simítsd egy tortaformába, és tedd hűtőbe 15 percre.

Míg a keksz összeáll, a tejszínt verd habosra, és add hozzá a krémsajtot. Facsard bele a citrom levét, valamint ízlésed szerint ezt is édesítsd cukorral. Szórd bele a mazsolát, végül öntsd rá a kekszre az egészet, és tedd hűtőbe. Egészen addig legyen bent, míg a sajttorta megdermed.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük