Mazsolás sajttorta sütés nélkül
A muffin után itt az újabb amerikai őrület: a sajttorta! Elkészítése nagyon könnyű, ráadásul gyors, és a végeredmény is mennyei!
A sajttorta elsősorban az amerikaiak nagy kedvence, de lassan begyűrűzik a hazai receptgyűjteményekbe is, hiszen elkészítése egyszerű, az íze pedig mennyei.
Nem az a tipikusan édes sütemény, amit a nagyi süt, de ennek ellenére isteni. Próbáld ki mazsolás receptünket!
Sajttorta mazsolával
Hozzávalók:
- 30 dkg keksz
- 20 dkg krémsajt
- 20 dkg vaj - olvasztott
- 8 dkg cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 marék mazsola
- 1 citrom leve
Elkészítési idő:
30 perc plusz a hűtés.
Az elkészítés menete:
A kekszet törd össze apró darabokra, ne legyen nagyon poros, inkább darabos. A vajat olvaszd fel, és a cukorral együtt keverd a kekszhez. A kikevert masszát simítsd egy tortaformába, és tedd hűtőbe 15 percre.
Míg a keksz összeáll, a tejszínt verd habosra, és add hozzá a krémsajtot. Facsard bele a citrom levét, valamint ízlésed szerint ezt is édesítsd cukorral. Szórd bele a mazsolát, végül öntsd rá a kekszre az egészet, és tedd hűtőbe. Egészen addig legyen bent, míg a sajttorta megdermed.
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- babapiskóta
20 perc alatt elkészül! Babapiskóta házilag

- muffin
- málna
Gyömbéres-málnás muffin szombat délutánra

- muffin
- dió