20 perc alatt elkészül! Babapiskóta házilag
Süteményalapnak is jó
Még ha nincs is kisbabád, a babapiskóta elkészítési módját megéri elsajátítani.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habár néhány száz forintért már egy egész zacskó kész babapiskótát vehetsz, akár magad is megsütheted a hosszúkás édességet.

Önmagában is finom - a babák tudják, mennyire -, de kedved szerint különböző sütemények alapanyagaként is felhasználhatod.

Otthon sem ördöngösség elkészíteni, próbáld hát ki receptünket!

Babapiskóta házilag

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 3 dkg vaj

Elkészítés ideje:

10 + 10 perc

Elkészítés menete:

A tojások fehérjét és sárgáját válaszd ketté. A sárgákhoz szórd hozzá a cukrot, keverd az egészet habosra, majd szitáld bele a lisztet.

A vajat egy serpenyőben addig melegítsd, amíg barnás színe nem lesz - vigyázz, nehogy megégesd -, ezután hagyd kihűlni.

A tojásfehérjét verd kemény habbá. Óvatos dolgozd bele a lisztes masszába, legvégül a vajat is forgasd bele. Töltsd a tésztát habzsákba, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral.

Formázz a habzsákkal piskótaformákat, és előmelegített sütőbe told be. Tíz percig nagyjából 180 fokon süsd, majd vedd lejjebb a hőmérsékletet, és süsd még tíz percig.

Blog.hu ajánló