20 perc alatt elkészül! Babapiskóta házilag
Még ha nincs is kisbabád, a babapiskóta elkészítési módját megéri elsajátítani.
Habár néhány száz forintért már egy egész zacskó kész babapiskótát vehetsz, akár magad is megsütheted a hosszúkás édességet.
Önmagában is finom - a babák tudják, mennyire -, de kedved szerint különböző sütemények alapanyagaként is felhasználhatod.
Otthon sem ördöngösség elkészíteni, próbáld hát ki receptünket!
Babapiskóta házilag
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 6 tojás
- 3 dkg vaj
Elkészítés ideje:
10 + 10 perc
Elkészítés menete:
A tojások fehérjét és sárgáját válaszd ketté. A sárgákhoz szórd hozzá a cukrot, keverd az egészet habosra, majd szitáld bele a lisztet.
A vajat egy serpenyőben addig melegítsd, amíg barnás színe nem lesz - vigyázz, nehogy megégesd -, ezután hagyd kihűlni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
A tojásfehérjét verd kemény habbá. Óvatos dolgozd bele a lisztes masszába, legvégül a vajat is forgasd bele. Töltsd a tésztát habzsákba, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral.
Formázz a habzsákkal piskótaformákat, és előmelegített sütőbe told be. Tíz percig nagyjából 180 fokon süsd, majd vedd lejjebb a hőmérsékletet, és süsd még tíz percig.
OLVASD EL EZT IS!
- fánk
- magyaros
Farsangi fánk, ahogyan régen készítették
- rizs
- magyaros
Rizskoch gyümölccsel
- túró
- édességek