20 perc alatt elkészül! Babapiskóta házilag
Süteményalapnak is jó
Még ha nincs is kisbabád, a babapiskóta elkészítési módját megéri elsajátítani.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habár néhány száz forintért már egy egész zacskó kész babapiskótát vehetsz, akár magad is megsütheted a hosszúkás édességet.

Önmagában is finom - a babák tudják, mennyire -, de kedved szerint különböző sütemények alapanyagaként is felhasználhatod.

Otthon sem ördöngösség elkészíteni, próbáld hát ki receptünket!

Babapiskóta házilag

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 3 dkg vaj

Elkészítés ideje:

10 + 10 perc

Elkészítés menete:

A tojások fehérjét és sárgáját válaszd ketté. A sárgákhoz szórd hozzá a cukrot, keverd az egészet habosra, majd szitáld bele a lisztet.

A vajat egy serpenyőben addig melegítsd, amíg barnás színe nem lesz - vigyázz, nehogy megégesd -, ezután hagyd kihűlni.

A tojásfehérjét verd kemény habbá. Óvatos dolgozd bele a lisztes masszába, legvégül a vajat is forgasd bele. Töltsd a tésztát habzsákba, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral.

Formázz a habzsákkal piskótaformákat, és előmelegített sütőbe told be. Tíz percig nagyjából 180 fokon süsd, majd vedd lejjebb a hőmérsékletet, és süsd még tíz percig.

Blog.hu ajánló