20 perc alatt elkészül! Babapiskóta házilag

Süteményalapnak is jó

Még ha nincs is kisbabád, a babapiskóta elkészítési módját megéri elsajátítani.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Habár néhány száz forintért már egy egész zacskó kész babapiskótát vehetsz, akár magad is megsütheted a hosszúkás édességet.

Önmagában is finom - a babák tudják, mennyire -, de kedved szerint különböző sütemények alapanyagaként is felhasználhatod.

Otthon sem ördöngösség elkészíteni, próbáld hát ki receptünket!

Babapiskóta házilag

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 3 dkg vaj

Elkészítés ideje:

10 + 10 perc

Elkészítés menete:

A tojások fehérjét és sárgáját válaszd ketté. A sárgákhoz szórd hozzá a cukrot, keverd az egészet habosra, majd szitáld bele a lisztet.

A vajat egy serpenyőben addig melegítsd, amíg barnás színe nem lesz - vigyázz, nehogy megégesd -, ezután hagyd kihűlni.

A tojásfehérjét verd kemény habbá. Óvatos dolgozd bele a lisztes masszába, legvégül a vajat is forgasd bele. Töltsd a tésztát habzsákba, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Formázz a habzsákkal piskótaformákat, és előmelegített sütőbe told be. Tíz percig nagyjából 180 fokon süsd, majd vedd lejjebb a hőmérsékletet, és süsd még tíz percig.

Ezt is szeretjük