Farsangi fánk, ahogyan régen készítették
Kívül ropog, belül szakad a tészta, és baracklekvárral fogyasztva utánozhatatlan. Tél végén igazi kötelező elem.
A farsangi szezon nem maradhat fánk nélkül. Ne gondold, hogy csak a nagyi süthet tökéleteset belőle.
Bár némi macerával jár, a lekvárba mártogatott isteni tészta kárpótol a konyhában töltött időért.
Farsangi fánk
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- másfél dkg élesztő
- másfél dl tej
- 4 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- kevés citromhéj
- kevés só
- 5 dl olaj
A tejben futtasd fel az élesztőt. Keverd ki a tojássárgáját egy kanál cukorral, majd öntsd hozzá a rumot, és reszeld hozzá a citrom héját. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól dolgozd össze.
Ezután olvaszd fel a vajat, és apránként add hozzá a masszához, majd fakanállal jól keverd ki a tésztát. Amikor hólyagosodni kezd, és elválik az edény falától, lisztezd le kicsit, majd ruhával letakarva, langyos helyen keleszd.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?
A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen?
Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2023. október 17. 18 óra
Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad
Promóció
Ha megkelt, borítsd lisztezett deszkára. Nyújtsd ki, szúrd ki fánkszaggatóval, rakd lisztezett ruhára, és hagyd még egy kicsit kelni. Ezután az ujjaddal kicsit nyomd be a közepét, majd a benyomott oldalával lefelé, nem túl forró olajban, fedő alatt süsd meg. Amikor megpirult, forgasd meg, és már fedő nélkül süsd készre. Szedd rácsra, és jól csöpögtesd le. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral, és kínálj hozzá finom baracklekvárt.
OLVASD EL EZT IS!

- tejszín
- kelt tészta
Profiterol: így lesz tökéletes otthon!

- banán
- édességek