Profiterol: így lesz tökéletes otthon!
Cseppet macerás, de mindenért kárpótolnak a vaníliakrémmel töltött, csokiszószos halmocskák. Csak eleget készíts belőle.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A profiterol a képviselőfánk kistestvérének is tekinthető, hiszen nagyon hasonló a tésztájuk, és mindkettőben isteni vaníliakrém bújik meg.

Nem a legegyszerűbb édesség, de maga a tény, hogy elkészítetted, jó érzéssel fog eltölteni, hát még az íze.

Profiterol

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a csokikrémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tej

A tejszínt forrald fel a vaníliás cukorral, majd hűtsd le, és tedd egy éjszakára hűtőbe. Egy deci vizet forralj fel, tedd bele a vajat és a sót, szitáld bele a lisztet, és keverd össze. Húzd le a tűzről, majd add hozzá a tojásokat is. Töltsd nyomózsákba, és egy kivajazott sütőlapra nyomj apró kis halmokat. Süsd meg előmelegített sütőben, közepes lángon, majd hagyd kihűlni a sütiket.

A tejszínt alaposan verd fel, legalább nyolc percig. Fúrhatsz lyukakat a sütibe, és abba is töltheted a krémet, de ketté is vághatod, majd összeragaszthatod a tejszínnel a feleket. A tejbe tördeld bele a csokoládét, majd vízfürdő felett olvaszd meg, és keverd hozzá a vajat. A tésztákra csorgass a csokiszószból.

Ezt is szeretjük