Omlós brownie egy kicsit másképp
A mascarponénak köszönhetően a brownie még puhább lesz belül, így igazi antidepresszánst készíthetsz a hideg téli napokra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még azok sem tudnak ellenállni a csokis brownie-nak, akik egyébként nem túlzottan édesszájúak. Nem véletlenül. A szinte krémes sütemény egyszerűen isteni.

Akkor jó, ha kívül ropogós, belül pedig lágy. Ezt nem nehéz elérni, csupán arra kell figyelni, hogy ne süsd túl a süteményt.

Mascarponés brownie

Hozzávalók:

  • 125 g étcsokoládé
  • 125 g vaj
  • 2 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 75 g finomliszt
  • 200 g mascarpone

A csokoládét, ami legyen minimum 60%-os kakaótartalmú, a vajjal vízgőz felett olvaszd meg, majd hagyd kicsit kihűlni. A cukrot a tojásokkal keverd habosra, majd add hozzá a csokit. A sós lisztet is keverd jól el benne.

A massza felét öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Borítsd be a mascarponéval, majd öntsd rá a maradék tésztát. 180 fokon körülbelül 20 perc alatt megsül. Akkor a legjobb, ha a közepe puha és nedves marad.

Ezt is szeretjük