Omlós brownie egy kicsit másképp
A mascarponénak köszönhetően a brownie még puhább lesz belül, így igazi antidepresszánst készíthetsz a hideg téli napokra.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még azok sem tudnak ellenállni a csokis brownie-nak, akik egyébként nem túlzottan édesszájúak. Nem véletlenül. A szinte krémes sütemény egyszerűen isteni.

Akkor jó, ha kívül ropogós, belül pedig lágy. Ezt nem nehéz elérni, csupán arra kell figyelni, hogy ne süsd túl a süteményt.

Mascarponés brownie

Hozzávalók:

  • 125 g étcsokoládé
  • 125 g vaj
  • 2 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 75 g finomliszt
  • 200 g mascarpone

A csokoládét, ami legyen minimum 60%-os kakaótartalmú, a vajjal vízgőz felett olvaszd meg, majd hagyd kicsit kihűlni. A cukrot a tojásokkal keverd habosra, majd add hozzá a csokit. A sós lisztet is keverd jól el benne.

A massza felét öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Borítsd be a mascarponéval, majd öntsd rá a maradék tésztát. 180 fokon körülbelül 20 perc alatt megsül. Akkor a legjobb, ha a közepe puha és nedves marad.

Ezt is szeretjük