Omlós brownie egy kicsit másképp
A mascarponénak köszönhetően a brownie még puhább lesz belül, így igazi antidepresszánst készíthetsz a hideg téli napokra.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még azok sem tudnak ellenállni a csokis brownie-nak, akik egyébként nem túlzottan édesszájúak. Nem véletlenül. A szinte krémes sütemény egyszerűen isteni.

Akkor jó, ha kívül ropogós, belül pedig lágy. Ezt nem nehéz elérni, csupán arra kell figyelni, hogy ne süsd túl a süteményt.

Mascarponés brownie

Hozzávalók:

  • 125 g étcsokoládé
  • 125 g vaj
  • 2 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 75 g finomliszt
  • 200 g mascarpone

A csokoládét, ami legyen minimum 60%-os kakaótartalmú, a vajjal vízgőz felett olvaszd meg, majd hagyd kicsit kihűlni. A cukrot a tojásokkal keverd habosra, majd add hozzá a csokit. A sós lisztet is keverd jól el benne.

A massza felét öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Borítsd be a mascarponéval, majd öntsd rá a maradék tésztát. 180 fokon körülbelül 20 perc alatt megsül. Akkor a legjobb, ha a közepe puha és nedves marad.

Ezt is szeretjük