Így készül a lúdláb torta
Könnyű, csokis krémmel
A lúdláb torta igazi klasszikus, ha nem vagy oda a vajas krémekért, akkor íme, egy habkönnyű, de annál csokisabb változat.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lúdláb torta a csokoládéimádók kedvence, de van, aki túl soknak találja a vajas krémet. Most az eredeti helyett egy könnyebb változatot mutatunk be.

A piskótalapot magad is megsütheted, de az sem szégyen, ha csak a krémet készíted el, a pudingport viszont felejtsd el. A képeket és az azon szereplő tortát ömnia készítette.

Lúdláb torta

Hozzávalók:

  • 1 kakaós piskótalap
  • 8 dl tejszín
  • 20+5 dkg étcsokoládé
  • fél dl rum
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 bögre magozott meggy

A krémhez minimum 60%-os kakaótartalmú csokoládét használj. A tejszínt kezdd el melegíteni, tördelj bele 20 dkg csokoládét, tedd bele a cukrot, majd ha elolvadt és kihűlt, tedd a hűtőbe, és hagyd ott legalább egy éjszakát.

Készítsd el a piskótalapot, ha nem bajlódsz vele, és készen vetted, akkor láss neki a krémnek.

A csokoládés tejszínt verd fel habverővel, legalább tíz percen keresztül. A krém a pihentetésnek köszönhetően magától össze fog állni. Félúton tedd bele a rumot is. A végén pedig az alaposan lecsepegtetett meggyet is forgasd bele.

Ha kész a krém, akkor halmozd a piskótára, formázd meg. A maradék csokoládét reszeld le, és szórd be vele a tortát. Díszítsd meggyel.

Ezt is szeretjük