Így készül a lúdláb torta

Könnyű, csokis krémmel

A lúdláb torta igazi klasszikus, ha nem vagy oda a vajas krémekért, akkor íme, egy habkönnyű, de annál csokisabb változat.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lúdláb torta a csokoládéimádók kedvence, de van, aki túl soknak találja a vajas krémet. Most az eredeti helyett egy könnyebb változatot mutatunk be.

A piskótalapot magad is megsütheted, de az sem szégyen, ha csak a krémet készíted el, a pudingport viszont felejtsd el. A képeket és az azon szereplő tortát ömnia készítette.

Lúdláb torta

Hozzávalók:

  • 1 kakaós piskótalap
  • 8 dl tejszín
  • 20+5 dkg étcsokoládé
  • fél dl rum
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 bögre magozott meggy

A krémhez minimum 60%-os kakaótartalmú csokoládét használj. A tejszínt kezdd el melegíteni, tördelj bele 20 dkg csokoládét, tedd bele a cukrot, majd ha elolvadt és kihűlt, tedd a hűtőbe, és hagyd ott legalább egy éjszakát.

Készítsd el a piskótalapot, ha nem bajlódsz vele, és készen vetted, akkor láss neki a krémnek.

A csokoládés tejszínt verd fel habverővel, legalább tíz percen keresztül. A krém a pihentetésnek köszönhetően magától össze fog állni. Félúton tedd bele a rumot is. A végén pedig az alaposan lecsepegtetett meggyet is forgasd bele.

Ha kész a krém, akkor halmozd a piskótára, formázd meg. A maradék csokoládét reszeld le, és szórd be vele a tortát. Díszítsd meggyel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük