A vakondtúrás torta receptje képpel
A gyerekek kedvence
Remek édesség születésnapi zsúrra, akkor is, ha sok lurkót vársz. Persze a felnőtteknek is ízleni fog.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Elsőre nehéznek tűnhet ennek az igazán ínycsiklandó süteménynek az elkészítése, de érdemes belevágni, főleg, ha gyerekek is vannak a környéken.

Ők ugyanis imádják a banános, csokis, tejszínhabos csodát. Megsütése nem öt perc, de zsúrra már előző nap elkészíthető. Képünk a Maimoni.hu oldalról származik.

Vakondtúrás torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 5 dkg csokoládé
  • 4 dl tejszín
  • 3 banán
  • 2 csomag habfixáló
  • kevés porcukor
     

A tojássárgákat a cukorral verd fel habosra. A lisztbe keverd bele a kakaóport, és szitáld bele a tojásos masszába. A kemény habbá vert fehérjét óvatosan forgasd bele. Kivajazott, kilisztezett tortaformában süsd meg, és hagyd kihűlni. A tortalap belsejét kapard ki óvatosan, hogy körülbelül három centi talpa maradjon majd a süteménynek. A tejszínt verd kemény habbá egy kevés porcukorral, majd add hozzá a habfixálót és a lereszelt csokoládét. A banánokat fektesd a kikapart piskóta-tálba, majd halmozd rá a megszilárdult tejszínhabot, egyengesd el, végül tapaszd rá óvatosan a lemorzsolt piskótabelsőt. Tedd egy éjszakára hűtőbe, hogy szeletelhető legyen.

Ezt is szeretjük