Kívül ropogós, belül lágy sült csokikrém
A forró desszert egy tálka lélekmelengető boldogság a hűvös napokra. Az olvadó csokoládé finom és szemet gyönyörködtető is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csokikrém igazi ínyencség, egy kis tálka forró boldogság ezeken a hideg napokon.

Mivel nagyon laktató és nagyon édes desszertről van szó, nem kell nagy adagokat készítened belőle, arra viszont készülj fel, hogy biztosan lesz, aki még egyet kér a kívül ropogós, belül krémesen lágy csokoládékrémből.

Sült csokikrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsoki
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • tálkánként két kocka tejcsoki és két kocka fehér csoki
  • 3 tojás
  • kevés só

Az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd össze a cukorral és a vajjal, aztán vedd le a tálat a gőzről, és a csokihoz óvatosan keverd hozzá a tojásokat, 3 dkg lisztet és a sót.

Vajazz és lisztezz ki kis sütőformákat, majd félig töltsd meg őket a krémmel, és tedd körülbelül öt percre a mélyhűtőbe.

Ha a krém már egy kicsit megszilárdult, tegyél mindegyik adagra két-két kocka étcsokit és fehér csokit, majd töltsd meg a tálkákat a maradék krémmel. A tetejüket fedd le alufóliával, és rakd őket legalább egy órára a mélyhűtőbe.

Amikor a csokikrémet kiveszed a fagyasztóból, rögtön tedd a 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20 percig. Így a külseje finom ropogósra sül, a belseje viszont lágy és krémes marad, a fehér és az étcsokoládé pedig szépen összekeveredik. Óvatosan borítsd ki a formából, és még forrón tálald. Kínálhatsz mellé fagyasztott bogyós gyümölcsöt vagy kandírozott narancshéjat is.

Ezt is szeretjük