Kívül ropogós, belül lágy sült csokikrém
A forró desszert egy tálka lélekmelengető boldogság a hűvös napokra. Az olvadó csokoládé finom és szemet gyönyörködtető is.
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A sült csokikrém igazi ínyencség, egy kis tálka forró boldogság ezeken a hideg napokon.
Mivel nagyon laktató és nagyon édes desszertről van szó, nem kell nagy adagokat készítened belőle, arra viszont készülj fel, hogy biztosan lesz, aki még egyet kér a kívül ropogós, belül krémesen lágy csokoládékrémből.
Sült csokikrém
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- tálkánként két kocka tejcsoki és két kocka fehér csoki
- 3 tojás
- kevés só
Az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd össze a cukorral és a vajjal, aztán vedd le a tálat a gőzről, és a csokihoz óvatosan keverd hozzá a tojásokat, 3 dkg lisztet és a sót.
Vajazz és lisztezz ki kis sütőformákat, majd félig töltsd meg őket a krémmel, és tedd körülbelül öt percre a mélyhűtőbe.
Ha a krém már egy kicsit megszilárdult, tegyél mindegyik adagra két-két kocka étcsokit és fehér csokit, majd töltsd meg a tálkákat a maradék krémmel. A tetejüket fedd le alufóliával, és rakd őket legalább egy órára a mélyhűtőbe.
Amikor a csokikrémet kiveszed a fagyasztóból, rögtön tedd a 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20 percig. Így a külseje finom ropogósra sül, a belseje viszont lágy és krémes marad, a fehér és az étcsokoládé pedig szépen összekeveredik. Óvatosan borítsd ki a formából, és még forrón tálald. Kínálhatsz mellé fagyasztott bogyós gyümölcsöt vagy kandírozott narancshéjat is.
OLVASD EL EZT IS!

- torta
- citrom
Csodás citromkrémtorta

- méz
- sütemény
Így készül a tökéletes mézes szelet

- sütemény
- kókusz