Kívül ropogós, belül lágy sült csokikrém

A forró desszert egy tálka lélekmelengető boldogság a hűvös napokra. Az olvadó csokoládé finom és szemet gyönyörködtető is.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csokikrém igazi ínyencség, egy kis tálka forró boldogság ezeken a hideg napokon.

Mivel nagyon laktató és nagyon édes desszertről van szó, nem kell nagy adagokat készítened belőle, arra viszont készülj fel, hogy biztosan lesz, aki még egyet kér a kívül ropogós, belül krémesen lágy csokoládékrémből.

Sült csokikrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsoki
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • tálkánként két kocka tejcsoki és két kocka fehér csoki
  • 3 tojás
  • kevés só

Az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd össze a cukorral és a vajjal, aztán vedd le a tálat a gőzről, és a csokihoz óvatosan keverd hozzá a tojásokat, 3 dkg lisztet és a sót.

Vajazz és lisztezz ki kis sütőformákat, majd félig töltsd meg őket a krémmel, és tedd körülbelül öt percre a mélyhűtőbe.

Ha a krém már egy kicsit megszilárdult, tegyél mindegyik adagra két-két kocka étcsokit és fehér csokit, majd töltsd meg a tálkákat a maradék krémmel. A tetejüket fedd le alufóliával, és rakd őket legalább egy órára a mélyhűtőbe.

Amikor a csokikrémet kiveszed a fagyasztóból, rögtön tedd a 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20 percig. Így a külseje finom ropogósra sül, a belseje viszont lágy és krémes marad, a fehér és az étcsokoládé pedig szépen összekeveredik. Óvatosan borítsd ki a formából, és még forrón tálald. Kínálhatsz mellé fagyasztott bogyós gyümölcsöt vagy kandírozott narancshéjat is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük