Csodás citromkrémtorta
Ha nincs kedved sütni
Unod a mézeskalácsot? Ha úgy érzed, hogy már nem vagy képes bekapcsolni a sütőt, akkor készíts egy finom joghurttortát.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Ultranőies nyári frizurák selyemkendővel: ha így kötöd a hajadba, feldobja az öltözéked »

A 32 éves modell olyan, mint egy Barbie baba: Rosie Huntington-Whiteley-ról már megint tökéletes fotók készültek »

A bikininél is nőiesebbek: divatos, egyrészes fürdőruhák, melyekben nem maradsz észrevétlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karácsony táján szinte biztos, hogy több időt töltesz a konyhában, mint egyébként. Ilyenkor jól jöhet egy olyan recept, amit csak össze kell dobni, a többi pedig a hűtőben történik.

Ha eleged van a mézeskalácsillatból, akkor próbálkozz valami frissel, például az alábbi citromkrémtortával.

Citromkrémtorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 24 babapiskóta
  • 4 citrom
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csésze sherry
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 csésze porcukor

A tejszínt verd fel, majd keverj hozzá egy csésze porcukrot. A mascarponét a tejjel, a vaníliás cukorral, valamint a citrom levével és lereszelt héjával keverd össze, és óvatosan forgasd bele a tejszínhabot. Négy evőkanál citromlevet, a porcukrot és a sherryt keverd össze. Egy magas falú tál alját kend meg vele. Fektess a tál aljába babapiskótát, majd kend rá a mascarponés-citromos keveréket, végül told hűtőbe, és hagyd megdermedni.

Ezt is szeretjük