Így készül a tökéletes mézes szelet
Ki tudna ellenállni egy főzött krémmel és csokibevonattal készült mézes szeletnek? Ha te sem, akkor próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Nem sokat bíz a képzeletre a 27 éves színésznő: Cara Delevingne sportot űz a vagányságból »

Ilyen melltartó illik a mellformádhoz: a megfelelő fazon a szép dekoltázs titka »

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézes szelet nagyon hasonló a zserbóhoz, leszámítva, hogy nem dióval, hanem főzött krémmel készül. Ha szereted ezt a réteges süteményt, akkor próbáld ki ízletes receptünket!

Bár az elkészítése elég hosszadalmas, nagyon könnyű mind a tészta, mind a krém, illetve a máz sütése-főzése is, tehát  kezdő háziasszonyként is bátran kipróbálhatod!

Mézes szelet

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál meleg méz
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve

Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 4 evőkanál olaj
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé

A lisztet a szódabikarbónával vegyítsd össze, majd szórd hozzá a porcukrot. A szobahőmérsékletű vajat morzsold bele, végül keverd a tésztához a tejfölt, a mézet és két egész tojást. Gyúrd össze a tésztát, és vedd négy egyenlő részre. Nyújtsd ki őket kisujjnyi vastagra és tepsi nagyságúra, majd külön-külön süsd aranybarnára a lapokat előmelegített sütőben.

A krémhez a vajat a porcukorral és a citromlével keverd csomómentesre. A tejet forrald fel, szitáld bele a lisztet, és ezt is keverd csomómentesre. A két masszát keverd össze, majd a kihűlt tésztalapokat egyenlő arányban kend meg a krémmel, és ragaszd őket egymásra.

A tortabevonót gőz felett olvaszd meg, keverd hozzá az olajat, és a mézes tetejét és oldalát kend meg vele. Hagyd pihenni keveset, hogy a tészta kicsit megpuhuljon, majd szeletelheted is.

Ezt is szeretjük