Így készül a tökéletes mézes szelet
Ki tudna ellenállni egy főzött krémmel és csokibevonattal készült mézes szeletnek? Ha te sem, akkor próbáld ki receptünket!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Széles a csípője és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézes szelet nagyon hasonló a zserbóhoz, leszámítva, hogy nem dióval, hanem főzött krémmel készül. Ha szereted ezt a réteges süteményt, akkor próbáld ki ízletes receptünket!

Bár az elkészítése elég hosszadalmas, nagyon könnyű mind a tészta, mind a krém, illetve a máz sütése-főzése is, tehát  kezdő háziasszonyként is bátran kipróbálhatod!

Mézes szelet

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál meleg méz
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve

Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 4 evőkanál olaj
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé

A lisztet a szódabikarbónával vegyítsd össze, majd szórd hozzá a porcukrot. A szobahőmérsékletű vajat morzsold bele, végül keverd a tésztához a tejfölt, a mézet és két egész tojást. Gyúrd össze a tésztát, és vedd négy egyenlő részre. Nyújtsd ki őket kisujjnyi vastagra és tepsi nagyságúra, majd külön-külön süsd aranybarnára a lapokat előmelegített sütőben.

A krémhez a vajat a porcukorral és a citromlével keverd csomómentesre. A tejet forrald fel, szitáld bele a lisztet, és ezt is keverd csomómentesre. A két masszát keverd össze, majd a kihűlt tésztalapokat egyenlő arányban kend meg a krémmel, és ragaszd őket egymásra.

A tortabevonót gőz felett olvaszd meg, keverd hozzá az olajat, és a mézes tetejét és oldalát kend meg vele. Hagyd pihenni keveset, hogy a tészta kicsit megpuhuljon, majd szeletelheted is.

Blog.hu ajánló