Omlós csokoládés piskóta
Vajas változat
Dobd fel a novemberi, szürke szombat délutánt egy finom süteménnyel. A piskóta mindig siker, főleg, ha csokival kevered.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember egyre nagyobb jogosultságát érzi az édességeknek, hiszen küzdeni kell a téli depresszió és szürkeség ellen. Ehhez remek fegyver a csokoládés piskóta.

Fogyaszthatod magában, egy kevés lazán felvert tejszínhabbal még finomabbá teheted, de ha kettészeled, majd megkened lekvárral, akkor már akár tortának is nevezheted.

Csokoládés-vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 4 darab tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • csipetnyi só

A tojásfehérjét verd habbá egy csipetnyi sóval. A csokoládét törd darabokra, és vízgőz fölött a vajjal együtt olvaszd meg. A tojássárgákat keverd világosra a cukorral, majd állandóan kevergetve add hozzá a csokis vajat. Szitáld bele a lisztet, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot.

Öntsd a masszát egy kivajazott, kipattintható tortaformába, és süsd meg 25 perc alatt. Ne nyitogasd a sütőt, mert összeesik.

Ezt is szeretjük