Csodás kókuszkrémes fatörzs
Igazi karácsonyi süti
Az angol karácsonyok elengedhetetlen kelléke a fatörzs torta, amit neked is érdemes elkészíteni.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Így készíts házilag highlightert csupán 3 összetevőből: életre kelti a bőröd »

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kókuszkrémes fatörzs elkészítése nem nagy ördöngösség, hiszen olyan, mintha piskótatekercset csinálnál. Persze, a piskóta feltekerése némi rizikófaktort rejt magában, de ha hideg, picit nedves konyharuhára fordítod ki a megsült tésztát, majd ennek a segítségével göngyölöd fel, akkor nem lehet baj.

Várd meg, míg kihűl, kend meg a töltelékkel, és már készen is van az isteni sütemény.

Kókuszkrémes fatörzs

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej

A piskótához a tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral és a vajjal keverd habosra. Szitáld bele a lisztet a masszába, add hozzá a sütőport, valamint a kakaót, és keverd simára. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd bele, majd kivajazott, liszttel megszórt tepsibe öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben süsd készre. Amikor kész, még melegen tekerd fel egy nedves konyharuha segítségével, és hagyd, hogy így kihűljön.

A tejbe szórd bele a kókuszreszeléket, és forrald addig, míg utóbbi megpuhul. A lisztbe szórd bele a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet szitáld bele a tejbe. Forrald újra fel, és egészen addig főzd, míg a krém besűrűsödik. Amikor nagyjából kihűlt, keverd hozzá a felvert tejszínt, majd kend a masszát a tésztára. Tekerd fel újra, és már eheted is.

A tökéletes piskóta

Ha nemcsak a feltekeréssel, hanem a piskótasütéssel is hadilábon állsz, akkor lesd el, hogyan készül a tökéletes tészta!

Ezt is szeretjük