Csodás kókuszkrémes fatörzs
Igazi karácsonyi süti
Az angol karácsonyok elengedhetetlen kelléke a fatörzs torta, amit neked is érdemes elkészíteni.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kókuszkrémes fatörzs elkészítése nem nagy ördöngösség, hiszen olyan, mintha piskótatekercset csinálnál. Persze, a piskóta feltekerése némi rizikófaktort rejt magában, de ha hideg, picit nedves konyharuhára fordítod ki a megsült tésztát, majd ennek a segítségével göngyölöd fel, akkor nem lehet baj.

Várd meg, míg kihűl, kend meg a töltelékkel, és már készen is van az isteni sütemény.

Kókuszkrémes fatörzs

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej

A piskótához a tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral és a vajjal keverd habosra. Szitáld bele a lisztet a masszába, add hozzá a sütőport, valamint a kakaót, és keverd simára. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd bele, majd kivajazott, liszttel megszórt tepsibe öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben süsd készre. Amikor kész, még melegen tekerd fel egy nedves konyharuha segítségével, és hagyd, hogy így kihűljön.

A tejbe szórd bele a kókuszreszeléket, és forrald addig, míg utóbbi megpuhul. A lisztbe szórd bele a cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet szitáld bele a tejbe. Forrald újra fel, és egészen addig főzd, míg a krém besűrűsödik. Amikor nagyjából kihűlt, keverd hozzá a felvert tejszínt, majd kend a masszát a tésztára. Tekerd fel újra, és már eheted is.

A tökéletes piskóta

Ha nemcsak a feltekeréssel, hanem a piskótasütéssel is hadilábon állsz, akkor lesd el, hogyan készül a tökéletes tészta!

Ezt is szeretjük