Különleges, nagyon csokoládés torta
Ha nem bírsz betelni az édességgel, akkor próbáld ki isteni teával készült csokitortánkat! Mennyei élvezet néhány falatban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokoládétorta már önmagában igazi ínyencség, hát még akkor, ha nem a szokványos piskótás-krémes változatot készíted el, hanem egy egészen új alapanyagot is bevetsz a sütés során.

Egy kis teával ízesítve egészen új szempontból közelítheted meg a torta fogalmát, ne habozz kipróbálni receptünket!

Teával készült csokitorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 4 dkg porcukor
  • csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg kakaópor
  • 10 dkg csoki
  • 1,5 dl tejszín
  • fél dl fekete tea

A tésztához a vajat a porcukorral keverd habosra. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd a vajas masszához. Az étcsokit gőz felett olvaszd meg, majd amikor kicsit kihűlt, szintén keverd a vajas részhez. Szitáld bele a lisztet, majd óvatosan keverd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket is. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd 45-50 percig.

A krémhez a vajat verd önmagában habosra. Szórd bele a kakaóport, a porcukrot, valamint keverd hozzá a teát is. A tejszínt verd fel, add hozzá a kakaós krémhez, és kend rá a kihűlt tortára. A csokit reszeld le, és szórd a torta tetejére. Tedd hűtőbe egy keveset, hogy a csoki rádermedjen, és már eheted is.

Ezt is szeretjük