
Rizskoch gyümölccsel
A rizskoch magában is nagyon finom, de egy kis gyümölccsel megbolondítva még ellenállhatatlanabb. Télen különösen jóleshet a forró édesség.

A rizskochot elkészíteni nem sokkal nehezebb, mint egy tejberizst vagy gyümölcsrizst, mégis sokkal különlegesebb.


A hagyományos verzióban nincs gyümölcs, de miért ne dobhatnád fel az édes, vaníliás ízt egy kis pikáns savanyúsággal?
Rizskoch gyümölccsel
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 liter tej
- 2 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 4 tojás
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 bögre gyümölcs - mirelit is lehet
Főzd meg a rizst a tejben és a tejszínben, a végén pedig keverj bele két evőkanál cukrot. A tojások sárgáját keverd ki a maradék cukorral. A fehérjéket verd habbá, végül a két tojásos keveréket keverd a langyosra hűlt rizshez.
Terítsd egy kivajazott tűzálló tálba a rizsmassza felét, szórd rá a gyümölcsöt, és borítsd be a rizs másik felével. Forró sütőben süsd 25-30 percig, majd tálald.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több magyaros édesség
Ha szereted a rizskochot, akkor érdemes végignézned más hazai finomságokat is. Receptek képekkel.
OLVASD EL EZT IS!

- tejszín
- kelt tészta
Profiterol: így lesz tökéletes otthon!

- sütemény
- édességek
Joghurtos bögrés süti pillanatok alatt

- banán
- édességek