Mazsolás sajttorta sütés nélkül
A muffin után itt az újabb amerikai őrület: a sajttorta! Elkészítése nagyon könnyű, ráadásul gyors, és a végeredmény is mennyei!

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajttorta elsősorban az amerikaiak nagy kedvence, de lassan begyűrűzik a hazai receptgyűjteményekbe is, hiszen elkészítése egyszerű, az íze pedig mennyei.

Nem az a tipikusan édes sütemény, amit a nagyi süt, de ennek ellenére isteni. Próbáld ki mazsolás receptünket!

Sajttorta mazsolával

Hozzávalók:

  • 30 dkg keksz
  • 20 dkg krémsajt
  • 20 dkg vaj - olvasztott
  • 8 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom leve

Elkészítési idő:

30 perc plusz a hűtés.

Az elkészítés menete:

A kekszet törd össze apró darabokra, ne legyen nagyon poros, inkább darabos. A vajat olvaszd fel, és a cukorral együtt keverd a kekszhez. A kikevert masszát simítsd egy tortaformába, és tedd hűtőbe 15 percre.

Míg a keksz összeáll, a tejszínt verd habosra, és add hozzá a krémsajtot. Facsard bele a citrom levét, valamint ízlésed szerint ezt is édesítsd cukorral. Szórd bele a mazsolát, végül öntsd rá a kekszre az egészet, és tedd hűtőbe. Egészen addig legyen bent, míg a sajttorta megdermed.

Ezt is szeretjük