Mazsolás sajttorta sütés nélkül
A muffin után itt az újabb amerikai őrület: a sajttorta! Elkészítése nagyon könnyű, ráadásul gyors, és a végeredmény is mennyei!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajttorta elsősorban az amerikaiak nagy kedvence, de lassan begyűrűzik a hazai receptgyűjteményekbe is, hiszen elkészítése egyszerű, az íze pedig mennyei.

Nem az a tipikusan édes sütemény, amit a nagyi süt, de ennek ellenére isteni. Próbáld ki mazsolás receptünket!

Sajttorta mazsolával

Hozzávalók:

  • 30 dkg keksz
  • 20 dkg krémsajt
  • 20 dkg vaj - olvasztott
  • 8 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom leve

Elkészítési idő:

30 perc plusz a hűtés.

Az elkészítés menete:

A kekszet törd össze apró darabokra, ne legyen nagyon poros, inkább darabos. A vajat olvaszd fel, és a cukorral együtt keverd a kekszhez. A kikevert masszát simítsd egy tortaformába, és tedd hűtőbe 15 percre.

Míg a keksz összeáll, a tejszínt verd habosra, és add hozzá a krémsajtot. Facsard bele a citrom levét, valamint ízlésed szerint ezt is édesítsd cukorral. Szórd bele a mazsolát, végül öntsd rá a kekszre az egészet, és tedd hűtőbe. Egészen addig legyen bent, míg a sajttorta megdermed.

Ezt is szeretjük