Pofonegyszerű diós-meggyes muffin
Gyorsan megsüthető!
A dió és a meggy jó barátok, süteményben is remekül társíthatók. A meggy lehet befőtt és mirelit is.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A muffin mindig jó ötlet, mert könnyű elkészteni, elrontani nem nagyon lehet, és szinte bármit belekeverhetsz a tésztába, ami otthon akad.

A dió és a meggy remek párosítás, és a süteménynél nem számít, hogy mirelitet vagy befőttet használsz hozzá.

Meggyes-diós muffin

Hozzávalók:

  • másfél bögre liszt
  • 1 bögre cseresznye
  • fél bögre vaníliás porcukor
  • fél bögre durvára vágott dió
  • 1 bögre tej
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál sütőpor

A vajat hagyd megpuhulni szobahőmérsékleten, majd keverd össze a porcukorral és a tejjel, valamint a tojással. Keverd össze a lisztet a sütőporral, majd állítsd össze a tésztát.

Lágynak kell lennie, ha nem az, akkor tegyél bele egy kevés tejet.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Csepegtesd le a meggyet, és a durvára vágott dióval keverd a tésztához. Ha mirelitet használsz, olvaszd ki, mert annyira lehűtheti a tésztát, hogy belül lassan sül, kívül viszont megég.

Kanalazd muffinformákba a tésztát, majd előmelegített sütőben közepes lángon süsd meg a sütiket.

Ezt is szeretjük