Sós muffin paradicsommal és olívabogyóval
Remek, nyári ízeket idéző rágcsálnivaló, melyet fél óra alatt elkészíthetsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A muffin sós is lehet, nemcsak édes. Gyerekeknek tízóraira tökéletes, de hétvégén remek reggeli is válhat belőle.

A paradicsomos, olívás változat nyári hangulatot csempészhet a télbe, így aztán nem érdemes kihagyni.

Paradicsomos-olívás muffin

Hozzávalók:

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre tej
  • 2 tojás
  • negyed bögre aszalt paradicsom
  • negyed bögre fekete olívabogyó
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál cukor
  • fél teáskanál só

Szitáld össze egy edénybe a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverd hozzá a cukrot. Keverd ki a tojást a tejjel, és öntsd hozzá a liszthez, majd add hozzá a lecsöpögtetett, apróra vágott paradicsomot, valamint az olívabogyót.

Alaposan keverd össze, és a tésztát kanalazd  kivajazott muffinformákba, majd közepes lángon süsd 20-25 percig.

Ezt is szeretjük