Marhasült polentával
A marhasült igazán pasis étel, úgyhogy, ha párod kedvében szeretnél járni karácsonykor, készítsd el receptünket polentával!
A marhasült már önmagában egy markáns fogás, tehát mindenféleképpen kevésbé erős ízvilágú köret illik hozzá. Például a polenta, ami nem más, mint a kukoricakása másik neve.
Készítsd el ízletes receptünket akár karácsonykor is, mert egészen különleges! Ne hagyd azonban, hogy magában csússzon le a vacsora, kínálj hozzá egy testes bort, és gyűjtsd be párod elismerő hümmögéseit!
Marhasült polentával
Hozzávalók a sülthöz:
- 80 dkg marhacomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- fél dl olaj
- só
- bors
Hozzávalók a polentához:
- 1,5 liter víz
- 50 dkg kukoricadara
- só
A marhacombot kend be só és bors keverékével, az áttört fokhagymával és a mustárral. Kevés olajon mindkét oldalát süsd meg, majd tedd egy tepsibe. Öntsd fel 3-4 dl vízzel, és takard le alufóliával. Előmelegített sütőben párold puhára, majd vedd le a fóliát, és süsd pirosra.
A vízbe szórj sót és egy csipetnyi kukoricadarát, majd forrald fel. Lassan öntsd bele a kukoricadarát, és folyamatosan kevergesd. Lassú tűzön fél órát főzd a polentát, de közben állandóan kevergesd. Amikor elkészült, borítsd a nyújtódeszkára, és vizes kézzel simítsd laposra. Ha kihűlt, szeleteld fel, és már kínálhatod is a hús mellé.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- zöldség
Ropogós sült csirke édesköménnyel
- fokhagyma
- méz
Fokhagymás-mézes szűzérme
- hús
- marhahús