Marhasült polentával
Isteni karácsonyi fogás
A marhasült igazán pasis étel, úgyhogy, ha párod kedvében szeretnél járni karácsonykor, készítsd el receptünket polentával!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A marhasült már önmagában egy markáns fogás, tehát mindenféleképpen kevésbé erős ízvilágú köret illik hozzá. Például a polenta, ami nem más, mint a kukoricakása másik neve.

Készítsd el ízletes receptünket akár karácsonykor is, mert egészen különleges! Ne hagyd azonban, hogy magában csússzon le a vacsora, kínálj hozzá egy testes bort, és gyűjtsd be párod elismerő hümmögéseit!

Marhasült polentával

Hozzávalók a sülthöz:

  • 80 dkg marhacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • fél dl olaj
  • bors

Hozzávalók a polentához:

  • 1,5 liter víz
  • 50 dkg kukoricadara

A marhacombot kend be só és bors keverékével, az áttört fokhagymával és a mustárral. Kevés olajon mindkét oldalát süsd meg, majd tedd egy tepsibe. Öntsd fel 3-4 dl vízzel, és takard le alufóliával. Előmelegített sütőben párold puhára, majd vedd le a fóliát, és süsd pirosra.

A vízbe szórj sót és egy csipetnyi kukoricadarát, majd forrald fel. Lassan öntsd bele a kukoricadarát, és folyamatosan kevergesd. Lassú tűzön fél órát főzd a polentát, de közben állandóan kevergesd. Amikor elkészült, borítsd a nyújtódeszkára, és vizes kézzel simítsd laposra. Ha kihűlt, szeleteld fel, és már kínálhatod is a hús mellé.

Ezt is szeretjük