Mediterrán csirkemell olívabogyóval sütve: ebből bátran repetázhatsz
A koktélparadicsommal és olívabogyóval sült csirkemell igazi mediterrán hangulatot varázsol a konyhádba.

Az olívabogyó megosztó étel: van, aki nem szereti, más odáig van érte. Ha ez utóbbi csoportba tartozol, ezt a kalóriaszegény, könnyű olívabogyós csirkemellet neked találták ki. A fogás lelke a vajas, citromos szósz, amelyet nem szabad kispórolni belőle.
Olívabogyós csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg koktélparadicsom
- 7.5 dkg olívabogyó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 dkg vaj
- 2.5 dl alaplé
- 2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
- 1 hagyma
- 1 citrom
- 1 teáskanál cayenne bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 marék friss bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel. Szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal, cayenne borssal, kend meg őket összesen két evőkanál olívaolajjal, és pihentesd egy órát. A pácolási idő leteltével forró serpenyőben piríts a szeletekre kérget, majd szedd ki és tedd félre őket.
A serpenyőben hevítsd fel a másik két evőkanál olívaolajat, és párold rajta puhára a felaprított hagymát. Az olívabogyót szűrd le, a levéből két evőkanállal tegyél félre. A hagymához add hozzá az egészben hagyott olívabogyót és koktélparadicsomot, süsd két percig, majd öntsd fel az alaplével. Keverd hozzá az olívabogyó félretett levét, a citrom levét és reszelt héját, a fűszerkeveréket, valamint a köményt. Tedd vissza bele a csirkeszeleteket, és lefedve párold nagyjából öt percig, amíg a belseje is átfő. Ekkor szedd ki a húst egy tányérral, a szószba pedig keverd bele a vajat, és tépkedd hozzá a bazsalikomleveleket. A húst szedd tányérokra, és kanalazd rá a szószt.
Készíts olasz lepénykenyeret, avagy piadinát: a zsír a titka
Az olasz laposkenyér, vagy más néven piadina, egy pofonegyszerűen elkészíthető kenyérféle, amihez csupán 4 hozzávalóra van szükség.
ElolvasomKép: Claudia Totir / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- csirkecomb
- kolbász